Natrag
17.8.2017 01:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘DUBROVNIK IZA KULISE’ Kako nas vide njemački novinari?

18.6.2017 @ 11:06 Dulist dulist IN
7;7

Podijelite:

U ‘Hanseblick’ serijalu njemačke NDR televizije, koji se premijerno emitira nedjeljom od 18 sati, danas će biti prikazan film o Dubrovniku kojeg su početkom svibnja snimali urednik Thilo Thatutz, snimatelj Lars Nieswandt i asistentica Kristin Prüßing.

Kava kod Lučija, đir s Teom Batinić, trening Juga u Gružu ili pobjeda u regati na brodu ‘Dubrovnik’ JK Orsan tek su djelić ovog četrdesetpetominutnog filma ‘Dubrovnik behind the scenes’ koji će pokazati na koji nas način vide njemački novinari.

-Dubrovnik zovu ‘Biser Jadrana’. Grad na Jadranskom moru je godinama bio zlatni rudnik filmske industrije. U starom srednjevjekovnom gradu snimao se i serijal ‘Igra prijestolja’. A broj turista uporno raste u posljednjim godinama. Ali kako izgleda svakodnevnica iza ove šik filmske fasade? ‘Hanseblick’ prikazuje kina i ljude koji u njima žive: stanovnici starog grada koji se bore protiv toga da grad postane ‘turistički Disneyland’, ali i mladost koja profitira od snimanja radeći manje poslove – istaknuto je u najavi dokumentarca.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana