Sport

DUBROVKINJA 23. NA SVIJETU Konjuh protiv Barty u 1. kolu US Opena

DUBROVKINJA 23. NA SVIJETU Konjuh protiv Barty u 1. kolu US Opena

Ana Konjuh pala je za jedno mjesto te sad drži 23. poziciju na WTA ljestvici najboljih tenisačica svijeta objavljenoj u ponedjeljak.

Glavni ‘krivac’ je Australka Daria Gavrilova koji je osvojila WTA turnir u New Havenu te napravila skok s 25. na 20. mjesto, čime je preskočila i 19-godišnju Dubrovkinju koja se u to vrijeme pripremala za posljednji Grand Slam turnir sezone US Open, koji počinje danas.

Konjuh će kao 21. nositeljica turnira za protivnicu u 1. kolu imati 21-godišnju Australku Ashleigh Barty, inače 43. igračicu svijeta. Meč se igra kao posljednji, četvrti na terenu broj 7. Ukoliko bude uspješna, u 2. kolu čeka je bolja iz susreta Bjeloruskinje Sasnovich (88.) i Amerikanke Boserup (115.).

Podsjetimo, Konjuh je lani na US Openu nanizala četiri pobjede do četvrtfinala, gdje ju je zaustavila prva igračica svijeta Čehinja Karolina Pliškova.

Inače. Dubrovkinja je i dalje najbolje plasirana Hrvatica. Mirjana Lučić-Baroni ostala je 31., a Donna Vekić 52., dok je Petra Martić napredovala za jedno mjesto i sad je 85. na svijetu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist