Grad

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Vlahušić: Plan je povećati budžet za dva milijuna kuna

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Vlahušić: Plan je povećati budžet za dva milijuna kuna

Tehnički gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je danas kako se za sljedeći Zimski festival planira uložiti dodatnih dva milijuna kuna, a istaknuo je kako se nada da je ove godine završio ‘rat oko kućica’ na Stradunu.

– Mislim da smo u organizaciji trećeg Dubrovačkog zimskog festivala postigli jedan sklad, bolji nego lani. Što se tiče četvrtog zimskog festivala, nadam se da gradonačelnik više neće trebati ratovati oko postavljanja kućica na Stradunu. Nadam se da je rat koji je bio prošle i pretprošle godine završen. Za ovu godinu bi trebalo drugačije organizirati kućice na Gundulićevoj poljani i na Pilama.
Što se tiče sljedećeg zimskog festivala, ostat će isti pročelnici. Naš plan je povećati budžet zimskog festivala za dva milijuna kuna, dok će dobit biti znatno veća. Milijun kuna za produkciju, primarno kulturnu, a milijun kuna za bolju rasvjetu i zelenilo za dječji festival. Zabava ostaje na istoj razini, osim Nove godine gdje ćemo pokušati dovesti stranog izvođača, ali uz pitanje sponzora. Dovođenje stranog izvođača, a da ga plati Grad i Turistička zajednica, se ne čini oportuno jer je to tolika količina novca koja znatno premašuje ovih dva milijuna kuna što je potrebno za cijelu kulturu i cijelo poboljšanje komunalnih prihoda.
Što se tiče dječjeg festivala, cilj je da se počne razvijati Dubrovački dječji zimski festival koji bi trebao biti regionalni i nacionalni. Zadovoljstvo djece i njihovih roditelja je najvažnija stvar i tu smo vidjeli najviše propusta i prostora za napredovanje. Glavni cilj je da cijeli program, lunapark, klizalište i zabave prebaciti u Gospino polje i pritom napraviti odgovarajuću dvoranu te da to bude dugoročno mjesto. Oko 600 tisuća kuna je koštao i cijeli program u Luci Gruž – naglasio je Vlahušić.

Vlaho Margaretić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam zahvalio se svim građanima koji su pratili festival.

– Mislim da smo uspjeli napraviti program i ponuditi svakome ponešto, od dječjeg centra u Orlandinu koji je otvoren 25. studenog do brojnih koncerata. Želim posebno istaknuti da već radimo na četvrtom izdanju i iskoristit ćemo feedback svih koji su sudjelovali na prethodnim festivalima, učiniti maksimum i pružiti Dubrovniku još bolji četvrti zimski festival – istaknuo je Margaretić.

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić rekla je kako se planira poboljšati cijeli koncept te da će biti puno novih iznenađenja.

– Brojke idu u prilog Dubrovačkom zimskom festivalu, a produžio se i turizam u samome Gradu. Proteklog prosinca dogodilo se povećanje od 26 posto u dolascima i 27 posto u noćenjima. Isto tako, prva dva tjedna siječnja bilježe značajna povećanja – 37 posto više dolazaka i 44 posto više noćenja. Imamo početak logističke pripreme za snimanje Robina Hooda, koje će biti u veljači.
Što se tiče četvrtog izdanja Zimskog festivala, danas smo razgovarali o tome i pokušali vidjeti koje vrste izvođača i što bismo mogli drugačije napraviti za sam doček nove godine. Očekuje nas i festa sv. Vlaha, i Valentinovo i Karnevo, na taj način ćemo do Uskrsa zaokružiti zimski dio programa i krenuti u novu sezonu.
U samu manifestaciju zimskog festivala uloženo je oko 1,2 milijuna kuna. U infrastrukturu, dodatno blagdansko kićenje i uređenje, uloženo je dodatnih 300 tisuća kuna. Za direktni marketing uloženo je 423 tisuće kuna – istaknula je Romana Vlašić.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist