Sport

DUBROVAČKI POLUMARATON “Hvala svima, a posebno volonterima!”

DUBROVAČKI POLUMARATON “Hvala svima, a posebno volonterima!”

Iz organizacije Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona uputili su priopćenje u kojem su se posebno zahvalili svima koji su dali doprinos da događaj uspije.

“Prvi dubrovački međunarodni polumaraton, nova sportsko – turistička atrakcija u našem Gradu, na kojemu je sudjelovalo 489 trkača iz 36 zemalja svijeta je završio. Moto Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona je da je ovo ‘Više od utrke’, a sudeći po reakcijama trkača, trkačica, volontera, građana i gostiju moto je postao stvarnost.

Inicijativu o organiziranju Prvog međunarodnog polumaratona pokrenuo je Grad Dubrovnika u suradnji s Dubrovačkim savezom športova, Atletskim klubom ‘Dubrovnik’, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i partnerima iz Amerike (agencija ‘Next Events Production’).

Kako bi Prvi međunarodni dubrovački polumaraton ispunio očekivanja i trkača i građana cjelokupna organizacija odvijala se u suradnji i stalnoj koordinaciji s PU dubrovačko-neretvanskoj, Vatrogascima Dubrovnik, Hitnom medicinskom pomoći, Gradskim društvom Crvenog križa, javnim gradskim prijevozom Libertas i volonterima.

Program Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona sadržavao je nekoliko natjecanja. Subota, 9. svibnja bila je rezervirana za posebnu sportsku atrakciju, a riječ je o utrci dubrovačkim zidinama u kojoj je sudjelovalo 55 trkača i trkačica. Tijekom subote održan je i festival posvećen našim malim sugrađanima, a osim pjesme i plesa u sklopu Dubrovačkog polumaratona u suradnji s Dječjim vrtičima Dubrovnik organizirana je utrka i za predškolske uzratse. U utrci je sudjelovalo više od 300 djece.

Prvi dubrovački međunarodni polumaraton održan je u nedjelju, 10. svibnja, a trkači su u 10 sati ujutro krenuli u prvu utrku Dubrovačkog polumaratona s najljepšeg starta na svijetu, Straduna. U sklopu polumaratona trčala se i Utrka građana (Fun run) u kojoj je nastupilo 42 trkača i trkačica. Utrka građana bila je humanitarnog karaktera, a prihod od registracija bit će uplaćen u humanitarne svrhe.

Organizatori Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona, Grad Dubrovnik, Dubrovački savez športova i Atletski klub Dubrovnik ovim putem zahvaljuju svim sponzorima, partnerima, prijateljima, medijima i svim ljudima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu organizacije Prvog dubrovačkog međunarodnog polumaratona.

Organizatori upućuju posebne zahvale svim volonterima koji su četiri dana mukotrpno radili, ali sve s osmijehom na licu, u svrhu realizacije što ugodnijeg i kvalitetnijeg boravka svih trkača, trkačica i gostiju. Njihova pozitivna energija, organiziranost i kreativnost učinili su ovaj događaj posebnim svim sudionicima, a pohvale za njih stižu sa svih strana. Oni su se pokazali kao divni mladi ljudi i oni su bili najljepša slika Dubrovnika koja je otišla u svijet.

Prvi dubrovački međunarodni polumaraton.
Više od utrke.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist