Kultura

KAKAV SPOJ! Subrenum i Rozga zapjevali skupa

KAKAV SPOJ! Subrenum i Rozga zapjevali skupa

Povodom proslave Dana grada Vukovara jučer je u sportskoj dvorani u Borovu naselju nastupila klapa Subrenum iz Župe dubrovačke.

Kako su Vukovar i Dubrovnik gradovi prijatelji tako je već tradicionalno klapa Subrenum počastila sve Vukovarce predivno uvježbanim glasovima i mandolinskim orkestrom, odnosno tradicionalnim instrumentima na kojima su i zasvirali na koncertu.

– Uvijek nam je drago doći u Slavoniju, a pogotovo kada je Vukovar u pitanju. Znamo da ovdje vole klapske pjesme i drago nam je što smo na ovaj način Vukovarcima čestitali Dan grada, te što smo pjesmom uspjeli spojiti Dalmaciju i Slavoniju – izjavio je Šime Lukšić, voditelj Klape Subrenum.

Subrenum nisu jedini koji će gostovati u Vukovaru. Zbor Libertas sudjelovat će u proslavi Dana Grada Vukovara, manifestaciji čiji je program započeo 18. travnja, a završit će 8. svibnja. Dubrovčani su prigodni koncert, koji će se održati 7. svibnja u 19 sati u Hrvatskom domu, nazvali „Vukovaru na dar“,a također će u nedjelju, 8. svibnja pjevati na svetoj misi u katedrali Svetog Petra u Đakovu

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović