Kultura

Dubrovačka publika upoznala ‘Umjetnost života’

Dubrovačka publika upoznala ‘Umjetnost života’

Najčitaniji domaći autor literature za samopomoć, sociolog i televizijski voditelj Bruno Šimleša predstavio je novu knjigu “Umjetnost života” te održao prigodno predavanje dubrovačkoj publici u petak, 20. lipnja u čitaonici Narodne knjižnice Grad.

U svojoj osmoj knjizi Šimleša progovara o svetosti života, ljubavi, obitelji, Bogu, zdravom razumu i o tome kako postati životni umjetnik. Piše o ključnim životnim idejama objašnjavajući kako se može igrati u životu, ali ne i poigravati s njime budući da je život svet.

Jedna od najvažnijih ideja ove knjige jest da je svaka osoba rođenjem stekla pravo da voli i da bude voljena. To pravo je neotuđivo pa autor u knjizi objašnjava kako se može privući ljubav te kako životna iskustva pretvoriti u neprocjenjive umjetnine, a od svojega života stvoriti remek-djelo

Bruno Šimleša autor je knjiga popularne psihologij od kojih su “Ljubavologija” (Naklada Ljevak, 2011.) i “Škola života” (Naklada Ljevak, 2014.) bile među najprodavanijim knjigama u Hrvatskoj, prodane u više od 25.000 primjeraka. Diplomirao je sociologiju 2002. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a zadnje tri godine, osim pisanja i držanja predavanja, vodi emisiju “Svaki dan, dobar dan” na Hrvatskoj radioteleviziji.

Događanje su organizirali Naklada Ljevak i Dubrovačke knjižnice Dubrovnik.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović