Kultura

DSO u Kneževom dvoru s Thomasom Rosnerom i Janjom Vuletić

DSO u Kneževom dvoru s Thomasom Rosnerom i Janjom Vuletić

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto večeras u 21 sat u atriju Kneževa dvora.

Nastupit će naša proslavljena mezzosopranistica Janja Vuletić, dok će orkestrom ravnati Thomas Rösner, austrijski dirigent s kojim je orkestar već nekoliko puta surađivao.

Janja Vuletić danas slovi za jednu od najperspektivnijih mezzosopranistica u Europi. Nastupala je u opernim kućama diljem Europe (Geneva, Lyon, Barcelona, Stockholm, Frankfurt, Dresden, Bruxelles, Düsseldorf) te je osvojila brojna međunarodna priznanja.

Zapaženiji nastup Janja Vuletić je ostvarila u ulozi Lukrecije u Brittenovoj operi „Nasilje nad Lukrecijom“ te u naslovnoj ulozi u operi „Carmen“ u Nationalnoj operi u Bordeauxu i Rhein operi u Düsseldorfu.

Na programu su W.A. Mozart (SIMFONIJA br. 40 u g molu, K 550), L. van Beethoven (EGMONT, overture), G. Mahler/Schoenberg (PJESME SUPUTNIKA), J. Gotovac (PJESME ČEZNUĆA) i J. Brahms (MAĐARSKI PLESOVI br. 3 i 10).

Informacije, rezervacija i prodaja karata u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 417 110, mob. 099 2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323 350, u turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na tel. 422 766, u Kulturno-informativnom centru Luža, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović