Natrag
26.9.2017 03:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

DRAGOCJENO ISKUSTVO Učenici OŠ Lapad u Zvjezdanom selu Mosor

29.5.2017 @ 15:36 Dulist dulist IN
5;5

Podijelite:

U subotu, 27. svibnja, skupina učenika viših razreda dubrovačke OŠ Lapad prvi put su posjetili zvjezdarnicu Zvjezdanog sela Mosor.

Za dvanaestoro mladih članova školske Astronomske grupe, pod vodstvom njihove nastavnice Jasminke Nikolić, u večernjim je satima priređeno promatranje svemirskih objekata teleskopom u velikoj kupoli zvjezdarnice. Osim triju tijela u Sunčevom sustavu – mladog Mjeseca, te planeta Jupitera i Saturna – promatrani su i objekti dalekog svemira. Pozornost su plijenili i brojni prolasci umjetnih satelita, posebice Međunarodne svemirske postaje i bljeskovi Iridiumâ.

Pored toga, gosti iz Dubrovnik s terase zvjezdarnice mogli su se upoznati i s izgledom proljetnog zvjezdanog svoda viđenog golim okom. Program posjete, pod pokroviteljstvom Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i udruge Avioradar, u nedjelju ujutro završen je razgledavanjem okolice zvjezdarnice panoramskim dalekozorom.

Dubrovčanima su domaćini bili astronom-animator Udruge Zoran Knez, koji je vodio stručni dio programa, i njen tajnik Tomislav Nikolić, koji je organizirao program.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana