DuList IN

DRACON U Dubrovnik stiže prva ‘Cosplay’ konvencija!

DraCon Dubrovnik

DraCon je prva takozvana ‘Cosplay konvencija’ u Dubrovniku održat će se 8. i 9. kolovoza u Lazaretima. Cosplay je skraćeno za Costume play, a smatra se hobijem u kojem sudionici nose kostime i modne dodatke kako bi predstavili određenog lika koji je jedinstven.

Okvirno gledajući, za cosplay je nebitna životna dob ili spol. Na konvencijama se tako mogu primjetiti cosplayeri od 5 pa sve do 95 godina.

Izvori iz kojih su cosplayeri inspirirani su mange (japanski stil stripa), anime (japanski stil crtića), stripovi, video igre te filmovi.

Također, na tim konvencijama se često pojavljuju osobe odjevene u Lolita, Goth i Steampunk stilu. Cosplayeri se često druže s ciljem da stvore subkulturu kojoj je centar upravo cosplayanje i tim putem nastaju konvencije.

– PandaKon je prva cosplay konvencija u Hrvatskoj koja je bila organizirana u Zagrebu prošle godine. Po uzoru na njih mi, mlada grupa entuzijasta, smo odlučili stvoriti svoju, dubrovačku, cosplay konvenciju pod imenom DraCon. Imat ćemo bogat program, bit će ponešto za svakoga – od radionica za sve uzraste do raznih natjecanja i predavanja. Također će biti raznovrsnih štandovova sa svime i svačim, te ćete imati jedinstvenu priliku fotografirati se s našim zmajem. Pozivamo vas da dođete u što većem broju i podržite našu konvenciju i uhvatite jedinstvenu priliku doživljavanja nečeg novog na našim područjima – ističu organizatori uz poruku kako ih možete kontaktirati na dracon.dubrovnikcosplay@gmail.com ili 092/148-0598 (Vedrana).

Inače, mladi ljubitelji cosplaya ovih dana su snimali i promo- spot z svoju konvenciju, a dio sa seta donose u fotogaleriji…

Foto: DraCon

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist