Grad

DODIJELJENE STIPENDIJE Oni su ponos Sveučilišta u Dubrovniku

DODIJELJENE STIPENDIJE Oni su ponos Sveučilišta u Dubrovniku

U Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku održana je dodjela stipendija izvrsnim studentima i studetima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa

Stipendije je dodijelio rektor prof. dr. sc. Nikša Burum, uz nazočnost prorektorice za studije i studente izv. prof. dr. sc. Ivane Pavlić i predsjednika Studentskog zbora Marka Plavčića.

– Drago mi je da ste dobri studenti i da vam Sveučilište može podijeliti ove stipendije. Žao mi je što novaca nema više da ih podijelimo još više. Ministarstvo je dalo sredstva, Sveučilište je dalo još sredstava iz svojih vlastitih prihoda. Kad budu bolja vremena i kad prihoda bude više, onda će i stipendija biti više – rekao je rektor i dodao kako bi bio najsretniji kad bi mogao svima podijeliti stipendije za izvrsnost i kako se nada da će ih pametno iskoristiti.

– Budite uzor našim studentima – naglasila je prorektorica za studente i studije Ivana Pavlić te ističe kako joj je čast biti u društvu izvrsnih studenata i konačno spomenuti izvrsnost na Sveučilštu.

Predsjednik Studentskog zbora Marko Plavčić napomenuo je kako ovo nisu jedine stipendije. Zajedno sa svojim suradnicima zalaže se za povećanje stipendija na državnoj razini. – Već će se iduće godine brojka od 9,500 stipendija povećati na 13,000. Jer smo kao predstavnici studenata povukli sredstva iz Europskih fondova i time osigurali puno bolje uvjete studiranja u Hrvatskoj, tako i u Dubrovniku – naglasio je Plavčić.

Sveučilište u Dubrovniku dodijelio je najboljim studentima sveukupno 15 državnih ‘A’ stipendija, i to prema odvojenim rang listama. Na razini Sveučilišta rektor prof. dr. sc. Nikša Burum dodijelio je tri stipendije redovitim studentima preddiplomskih sveučilišnih studija koji su upisali prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija u 2016./2017. Sveukupno 12 stipendija uručeno je redovitim studentima viših godina preddiplomskih sveučilišnih studija i/ili diplomskih sveučilišnih studija na razini Sveučilišnog odjela. Pet ‘E’ stipendija dodijeljeno je studentima slabijeg socijalno-imovinskog stanja. Pod pojmom „slabiji ekonomski status“ smatra se da prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva studenta pristupnika ne prelazi 70% proračunske osnovice.

Dobitnici:
„E“ stipendije
Lea Hasan, Odjel za humanističke studije
Jelena Bartulović, Odjel za komunikologiju
Daniela Čotić, Odjel za komunikologiju
Hrvoje Smoljan, Odjel za umjetnost i restauraciju
Mia Katičić, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju

„A“ državna stipendija
Redoviti studenti preddiplomskih sveučilišnih studija koji su upisali prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija u 2016./2017.
Ira Fabrio, Odjel za umjetnost i restauraciju
Ema Thür, Odjel za umjetnost i restauraciju
Elena Mojaš, Odjel za elektrotehniku i računarstvo

Redoviti studenti viših godina preddiplomskih sveučilišnih studija i/ili diplomskih sveučilišnih studija koji se izvode na svakom odjelu.
Đuro Bilić, Pomorski odjel
Nora Draganić, Pomorski odjel
Lea Dražeta, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju
Ante Zdilar, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju
Antun Đuraš, Odjel za elektrotehniku i računarstvo
Vicko Prkačin, Odjel za elektrotehniku i računarstvo

Antonia Merčep, Odjel za akvakulturu
Jelena Šoletić, Odjel za akvakulturu
Mislav Ćimić, Odjel za komunikologiju
Monika Cverlin, Odjel za komunikologiju
Jovana Vučetić, Odjel za umjetnost i restauraciju
Tina Cvjetković, Odjel za umjetnost i restauraciju

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović