DuList IN

DOBRA ZABAVA I UGODNA ATMOSFERA Ovo ljeto uživajte na Elafitima, te u Zatonu i Orašcu!

DOBRA ZABAVA I UGODNA ATMOSFERA Ovo ljeto uživajte na Elafitima, te u Zatonu i Orašcu!

Više od četrdeset različitih događanja čini ovogodišnji program Ljeto na Elafitima, Zatonu i Orašcu, a riječ je o programu kojeg je osmislila TZ grada Dubrovnika i bez kojih se dugo, toplo ljeto na Elafitima, u Zatonu i Orašcu ne bi moglo ni zamisliti.

Nekoliko programa već je održano,a slijede poznati izvođači lokalne i nacionalne klapske scene, glazbeni virtuozi, žongleri, akrobati i ostali zabavljači koji će uljepšati odmor brojnim turistima i stanovništvu Elafitskih otoka, Zatona i Orašca do konca mjeseca srpnja i tijekom kolovoza.

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika već se tradicionalno na Elafitskim otocima, u Zatonu i u Orašcu organiziraju raznovrsne ljetne priredbe. Tako se i ove godine organizirajui zabavno-glazbeni programi s ciljem obogaćivanja turističke ponude, upravo kako bi turistima ponudili upoznavanje s mediteranskim melosom, folklorom i pučkim običajima koji se njeguju od davnina.
Za tradicionalnih pučkih festa i blagdana ovoga ljeta na Koločepu, Lopudu i Šipanu, kao i u Zatonu i Orašcu osmišljeno je više od četrdeset priredaba za dobru zabavu i ugodnu atmosferu.

Šipansko ljeto bit će već tradicionalno obilježeno Ljetnom školom filma, od 6. do 14.kolovoza, a u okviru ovog događanja organizirat će se koncert Ibrice Jusića.

Na Šipanu će ovog ljeta nastupiti Trio Gušt, 30.srpnja na rivi u Suđurđu, uz Festu sv.Stjepana 3.kolovoza za dobru zabavu pobrinut će se grupa „Show legende“ u Šipanskoj luci. 10.kolovoza u Šipanskoj luci izvest će se kazališna predstava „Djevojka koja nestaje“ u izvedbi splitskog teatra „Susret“.

Omiljeni žonglersko-akrobatski ansambl „Kam-Hram“ nastupit će 22.kolovoza u Šipanskoj luci, a završna ljetna zabava otoka Šipana bit će u Suđurđu 27.kolovoza na rivi uz nastup Klape Maestral.

Otok Lopud koji ugošćuje najviše turista kroz program kojeg organizira TZ Dubrovnik nudi sadržaje za različite ukuse, pa će se tako na ovom otoku održati koncerti klasične glazbe uz nastupe brojnih solista poput Nikole Fabijanića( saksofon) i Linde Mravinac Fabijanić (klavir); Aide Vidović Krilanović (mezzo – sopran) i Mila Krilanovića ( klavir); Helge Juretić (mezzo-sopran) i Jakše Zlatara (Klavir), Kvarteta saksofona Papandopulo, Klavirskog tria Dubrovnik, Sandre Šimić (klavir) te Đive Franetović (flauta), Vande Đanić(violončelo), Loris Grubišić (violina), Alberta Frke (klavir) i drugih. U nedjelju 31.srpnja bit će održan koncert Klape Ragusa ispred Župnog dvora, dok se 6.kolovoza odigrava 10. jubilarni Vaterpolski kup Elafita iza kojeg slijedi zabava uz DJ glazbu. 21.kolovoza koncert će održati Klapa Kaše, nastupit će i žonglersko-akrobatska skupina Kam-Hram, a programi će se završiti 1. rujna.

Zatonsko ljeto započelo je već 3. srpnja nastupom Klape Malfi i 11.srpnja održavanjem Jadranskih igara, nastavlja se 21. srpnja priredbom plesnog ansambla „Step &Jazz“, 29. srpnja koncertom Klape Kaše. Uz blagdan sv.Stjepana 3.kolovoza u Zatonu će već tradicionalno nastupiti Limena glazba Zaton i Udruga Dubrovački primorski svatovi. Na šetnici u Zatonu Velikom 5. kolovoza održat će se koncert Alena Nižetića. Tradicionalni ploveći koncert Limene glazbe Zaton zakazan je za 13.kolovoza, 19.kolovoza nastupa Kam-Hram, a programi u Zatonu završit će koncertom Klape Malfi 21.kolovoza.

Koločepsko ljeto donosi šest programa, prvi je održan 17. srpnja kad je nastupila Klapa Ragusa, a slijedi u subotu 23. srpnja nastup Tria Adriatika u Donjem čelu. U četvrtak 4. kolovoza veliki koncert održat će Đani Stipaničev i Klapa Ragusavecchia u Gornjem čelu dok će 4.kolovoza u Donjem čelu zapjevati Guliano uz prateći sastav. Nezaobilazni Kam-Hram bit će na Kalamoti 20.8., a posljednji koncert održat će Limena glazba Zaton 26.kolovoza u Donjem čelu.

Četiri su programa do sad održana u Orašcu, dok će ovog petka 22. srpnja na plaži Hawaii nastupiti Klapa Subrenum,12.kolovoza ispod platana na programu je koncert Musica Mediterana, a završni je koncert zakazan za 18. kolovoza, a održat će ga Plesni studio Lazareti.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist