Kultura

DJEČJA IZLOŽBA Možda jesu mali, ali mogu stati uz bok s najvećim umjetnicima!

DJEČJA IZLOŽBA Možda jesu mali, ali mogu stati uz bok s najvećim umjetnicima!

Večeras je u Sponzi održano otvaranje izložbe dječjih umjetničkih radova gdje su se okupili mnogobrojni posjetitelji među kojima su se najviše istaknuli ponosni roditelji.

Zadnjih su godinu dana djeca okupljena pod vodstvom akademske slikarice Rajne Inić marljivo radila i pokazala svoje umijeće u slikanju. Glavna tema bila je – horizont!

Izložbu je svečano otvorio Andrija Seifried koji je naglasio kako je izrazito ponosan  na svu djecu koja su sudjelovala u ovom projektu.

– Možda će nekima ovo postati poziv. Ali sam siguran kako će im ovo ostati u sjećanju kao jedna lijepa uspomena na grad u kojem su odrasli. Na jedan period njihovog djetinjstva gdje su stvorili svoje prve radove, svoja slikarska i umjetnička iskustva i nadamo se kako nikad neće zaboraviti svoj rodni grad. Grad kulture. I svoju Hrvatsku. Vidim kako ima jako puno roditelja i djece. Rajna i ja, iako nemamo svoju djecu, ali možda mi nekad u djeci otkrijemo ono nešto što roditelji ne mogu. Rajna je ta koja ulaže sebe više i daje sebe više – rekao je Andrija i čestitao svima na divnoj izložbi.

Polaznici prve godine slikali su na kartonu, a djeca koja slikaju duže vrijeme na platnu. Ali ne samo na platnu. Slikali su oni i na tacnama i podmetačima za čaše. Sve je slikano akrilnim bojama na medijapanu. Ove je godine slikarsku radionicu pohađalo šezdesetak malih nadarenih umjetnika i to od sedam godina do četrnaest godina.

Nakon otvorenja održan je prigodan tratamenat, a ‘zvijezde’ večeri bile su – domaće prikle koje su se u kratkom vremenu razgrabile.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović