Natrag
23.10.2017 08:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Đir renesansnim vodovodom već krajem lipnja

3.6.2016 @ 14:16 Hrvoje Curić Grad
15;15

Podijelite:

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, s početkom u 11 sati, predstavljen je projekt ‘Izrada projektne dokumentacije za obnovu trase Dubrovačkog renesansnog vodovoda u funkciji šetnice’.

Projekt je izradila tvrtka Trames, a predstavila ga je Petrica Balija uz promotivni video i kratku prezentaciju svih punktova šetnice.

-Cilj projekta je obnova trase dubrovačkog ranorenesansnog gravitacijskog vodovoda od izvorišta u Šumetu do naselja Nuncijata iz 15. stoljeća, s pripadajućim objektima u duljini od 8.5 km, u funkciji prezentacije domaćoj, ali i inozemnoj javnosti. Nije potrebno samo građevinski obnoviti put, već naći nešto što će mu dati dodatnu vrijednost. U ovom slučaju to je naša ‘Priča o Vodi’ i renesansnom vodovodu kojeg šetnica prati – izjavila je Petrica Balija.

Uz Petricu Baliju na prezentaciji je sudjelovao i gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić.
-Ovo nije pusti san i govorancija. Ovo je projekt koji se već sada realizira, to je konkretna stvar. Svi zainteresirani moći će već krajem lipnja prošetati prvim dijelom šetnice koji će već tada biti otvoren – izjavio je Vlahušić.

Nadodao je i par projekata na kojima se radi.

-Dobio sam odgovor od premijera da počnemo pregovore za kupnju Sorkočevića, a i u pregovorima smo za kupovinu tvornice tjestenine Kisić na izvoru. Također smo u pregovorima s restauratorskim zavodom, kako bi ih potpuno preselili u Knežicu u prostore bivše tvornice TUP.

Gradonačelnik je pozvao sve da se zajedno podruže na otvaranju šetnice na Nuncijati krajem mjeseca.

Komentari

O autoru: Hrvoje Curić


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana