Crna kronika

Dani tehničke ispravnosti motocikla i mopeda

MUP

Tijekom ovog tjedna, odnosno od 14. do 19. travnja, u svim stanicama za tehnički pregled vozila provodi se preventivno-sigurnosna akcija pod nazivom ‘Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2014’.

Akciju je pokrenuo Odbor za motociklizam Hrvatskog motociklističkog saveza u suradnji s HAK-om i Centrom za vozila Hrvatske, a cilj ove preventivno-sigurnosne akcije je podizanje razine sigurnosti u prometu vozača navedene skupine vozila, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Vozači mopeda i motocikala posebno su ugrožena skupina sudionika u prometu, pogotovo u slučajevima kada upravljaju tehnički neispravnim vozilima te je stoga ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila, preventivnog je karaktera i nikakve represivne mjere se neće primjenjivati ukoliko se vozilo proglasi tehnički neispravnim u stanicama za tehnički pregled.

Od akcije su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Pozivamo sve vozače mopeda i motocikala da se odazovu ovoj akciji, koja je na dobrovoljnoj bazi te da provjere svoje vozilo u stanici za tehnički pregled, kako bi bili što sigurniji u prometu u narednom razdoblju motociklističke sezone, odnosno kako bi eventualne neispravnosti na vrijeme otklonili.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist