Natrag
21.9.2017 07:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

CVIJETO JOB „Samotnjak koji je obožavao Dubrovnik“

15.4.2015 @ 22:10 Baldo Marunčić Kultura
11;11

Podijelite:

Izložba Cvijeta Benvenuta Joba ‘Metafora beskraja’ sa sedamdeset crteža otvorena je u srijedu navečer u Galeriji Dulčić Masle Pulitika.

– Osim što je riječ o iznimnoj osobnosti koja u sebi nosi plemenitost gotovo donkihotovskog idealizma i kojoj je uvijek na pameti bila kvaliteta i znanje kao glavni nositelj Grada, niz crteža na ovoj izložbi pokazuje nadarenost Cvijeta Joba. Neki se sjećaju tog posebnog čovjeka, gotovo isposničkog izgleda, koji je svoje znanje nudio svima koji su ga htjeli slušati – rekla je tom prilikom ravnateljica Umjetničke galerije Dubrovnik Vesna Delić-Gozze.

-Izložba je tek naznaka širokog opusa nazvanog ‘Ljudska galerija’. Job je bio doktor povijesnih znanosti, profesor na Realnoj gimnaziji, iznimno zanimljiv erudit, poliglot, samotnjak koji je obožavao svoj Dubrovnik, i čuteći Grad je davao ideje. Hvala Dubrovčani koji su mi dali ruke, a koji su bili njegovi suputnici – istaknula je autorica izložbe, kustosica UGD Petra Golušić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana