Kultura

‘ČITAMO PJESNIKE’ Učenici recitirali najveća djela ljubavne poezije

'ČITAMO PJESNIKE' Učenici recitirali najveća djela ljubavne poezije

Glazbeno-poetska večer ‘Čitamo pjesnike’ održala se ovaj petak u prepunoj Saloči od zrcala, a mladi su svojim riječima i glazbom dočarali neka od najvećih djela ljubavne umjetnosti.

Učenici srednjih škola čitali su ljubavnu poeziju poznatih pjesnika, a sama večer bila je natjecateljskog karaktera.

Tako su glavnu nagradu odnijele učenice iz Biskupijske  klasične gimnazije ‘Ruđer Bošković’, drugo mjesto pripalo je Pomorsko tehničkoj školi, a treće mjesto pripalo je Obrtničkoj i tehničkoj školi.

Svaka se škola predstavila blokom poezije –  Ekonomska i trgovačka škola, Gimnazija Dubrovnik, Klasična gimnazija ‘Ruđer Bošković’, Medicinska škola, Pomorsko-tehnička škola i Obrtnička i tehnička škola,te kao gosti i osnovnoškolci iz OŠ ‘Marin Držić’. U glazbenom dijelu natjecali su se učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

– Sve manje nas lijepih stvari okružuje, ova večer vas vodi u svijet poezije i glazbe i zato – dođite i uživajte – kazali su iz Dubrovačkih Knjižnica, a tko god je došao u Saloču od zrcala, zaista je osjetio taj odlazak u svijet umjestnosti – od mentora, kolega iz škole ili pak ‘slučajnih prolaznika’…

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist