Zanimljivosti

Čeka nas pakleno vruć dan!

Čeka nas pakleno vruć dan!

Danas se u Dalmaciji očekuje najviša temperatura čak do 35 stupnjeva Celzijevih, dok će index UV zračenja posvuda u Hrvatskoj biti vrlo visok. 

Da će dan biti prevruć govore jutarnje temperature. Rekordne temperature od 28 stupnjeva u 8 sati su izmjerene u Dubrovniku i na Mljetu. 26 stupnjeva je bilo u Splitu i Makarskoj, a 25 na Lastovu, u Rijeci i Vrgorcu.

Zagrepčane je ujutro grijao 21 stupanj, a Osječane 22 stupnja Celzijevih. Meteorolozi najavljuju da će cijeloga dana biti sunčano i vruće, dok će na Jadranu puhati slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura će biti od 30 do 35 stupnjeva Celzijevih. 

U 8 sati je temperatura mora u Dubrovniku bila 24 stupnjeva Celzijevih, a slijedi ga Mljeta sa 23 stupnjeva. U drugim dijelovima Jadrana se more uglavnom zagrijalo na 22 stupnja.

Ako ste slobodni iskoristite ovaj dan za kupanje, ali obavezno ponesite kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, i naravno izbjegavajte se izlagati suncu od 11 do 16 sati. 

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist