Aktualno

Cappelli u obilasku Excelsiora: Ako neće Croatia Airlines, ima tko će povezati Dubrovnik i Frankfurt

Cappelli u obilasku Excelsiora: Ako neće Croatia Airlines, ima tko će povezati Dubrovnik i Frankfurt

Ministar turizma Gari Cappelli obišao je u subotu u Dubrovniku gradilište hotela ”Excelsior” koji je trenutno u fazi obnove vrijedne 10 milijuna eura, gdje je istaknuo kako se ove godine u Hrvatskoj otvara četrdesetak novih hotela s četiri ili pet zvjezdica što Ministarstvo i Turističke zajednice moraju ”ispratiti”, a napomenuo je kako će se već sljedeći tjedan pokušati uspostaviti bolja povezanost Dubrovnika i Frankfurta putem Croatia Airlinesa.

– Obilazimo i Istru, Kvarner i Dalmaciju da vidimo problematiku. Velike su investicije. Čak se četrdesetak novih hotela s četiri ili pet zvjezdica otvara ove godine, a Ministarstvo i turističke zajednice moraju dati potporu takvim investicijama i pomoći vlasnicima da se ti hoteli drže što veći dio godine popunjeni. U interesu nam je da i radna snaga, koja je bila do sada sezonska, ostane cijele godine raditi. Dogovorio sam se s direktoricom Turističke zajednice grada Dubrovnika i županijske turističke zajednice da će već sljedeći tjedan na razini Ministarstva biti jedan sastanak s direktorom Croatia Airlinesa kako bi dogovorili bolju povezanost Dubrovnika zimi. Ako nema njihovog interesa, u Berlinu smo dogovarali s Lufthansom, Eurowingsom, EasyJetom itd. kako bi postojala zimska povezanost s Frankfurtom odakle bi putnici mogli ići dalje prema SAD-u ili drugim dijelovima svijeta – rekao je Cappelli te dodao kako će se prema lokalnoj i regionalnoj samoupravi preusmjeriti povećana sredstva boravišne pristojbe.

Inače, hotel ”Excelsior” svečano će se otvoriti u svibnju ove godine. Radovi obnove počeli su prošle godine, vrijedni su oko 500 tisuća kuna po svakoj od 158 soba iznose ukupno desetak milijuna eura, a prosječna cijena noćenja u ovom visokokategorniku bit će oko 600 eura po noći.
Ministar se po obilasku ovog hotela zaputio u ACI marinu u Komolcu gdje je obišao projekt rekonstrukcije i izgradnje dvaju bazena travel lifta.

 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist