Sport

BRAVO MARO Đuraš na popisu putnika za Euro!

BRAVO MARO Đuraš na popisu putnika za Euro!

Prvotimac dubrovačkog Squarea Maro Đuraš putuje na Europsko futsal prvenstvo!

Naime, upravo se ime 21-godišnjeg Đuraša našlo na konačnom popisu hrvatskog izbornika Mata Stankovića. Na popisu se našao i Mokošanin Dario Marinović, koji u ovoj sezoni nastupa za španjolsku Elpozo Murciu. U stručnom stožeru je, pak, trener Squarea Marinko Mavrović, a u Beograd će i tajnik reprezentacije Siniša Bačić, također Squareovac.

Na popisu je, inače, ukupno 14 imena na koje Stanković računa tijekom Eura koje se od 31. siječnja do 13. veljače održava u Beogradu.

Putovnicu za Srbiju tako će pripremiti Ivo Jukić (Split Tommy), Vedran Matošević (Nacional), Jakov Grcić (Split Tommy), Kristijan Grbeša (Nacional), Saša Babić (Cagliari), Franco Jelovčić (Split Tommy), Dario Marinović (Elpozo Murcia), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Tihomir Novak (Nacional), Josip Suton (Split Tommy), Maro Đuraš (Square), Matej Horvat (Futsal Dinamo), Željko Petrović (Novo vrijeme) i Franko Bilić (Ekonomac). Vratar Split Tommyja Marin Stojkić također će putovati u Beograd i čekati priliku kao pričuva.

Hrvatska će završni dio priprema odraditi u Zagrebu. Na Euru smo smješteni u skupnu s Kazahstanom i Rusijom.

– Treneri uvijek kažu da je bilo odlično na pripremama, no samo će rezultat biti pravi pokazatelj. Puno smo radili, svaki dan smo počeli s vratarskim treningom, pa imali tehničko-taktički trening, potom analizirali protivnike i na kraju odradili i večernji trening – sažeo je izbornik Stanković pripremnu fazu.

Hrvatska u Srbiju odlazi bez zdravstvenih poteškoća, no Stanković ističe:
– Nesreća je u tome da nam se Marinović kasno priključio, a Novak je bio ozlijeđen te je bilo teško uigravati momčad bez te dvojice ključnih igrača. Ipak, motiv je bio na visokoj razini, svi jedva čekaju početak kako bi pokazali svoje pravo lice.

U petak, 5. veljače, Hrvatska igra protiv Kazahstana, a u nedjelju, 7. veljače, susrest će se s Rusijom.

– Ne bih unaprijed tražio alibije jer smo u posljednjih pet godina pobijedili ili odigrali neriješeno sa svim reprezentacijama u top 10, znači imamo kvalitetu i igru za svakoga, ali dobili smo objektivno najtežu grupu – podsjetio je hrvatski izbornik.

– Kazahstan je bio u trećoj jakosnoj skupini samo zato što je kasno krenuo u tu priču, ali kazahstanski prvak je dvostruki klupski prvak Europe, sve su to Brazilci. S druge strane je otežavajuće da igraju atipično, s vratarem u polju. Po meni to ubija futsal, ali to je njihov način igre, čekaju grešku i za to zaista treba posebna priprema. Rusi su dvostruki viceprvaci Europe, isto im je prva petorka brazilska, ali do sada smo pokazali da možemo i s najboljima. Skupina je zaista zahtjevna te moramo biti zdravi, nemamo široku bazu igrača i najbolji igrači moraju biti na najvišoj razini – zaključio je Stanković.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist