Kultura

BOŽJE JE IME MILOSRĐE Uzinić: Papa Franjo je poseban čovjek

BOŽJE JE IME MILOSRĐE Uzinić: Papa Franjo je poseban čovjek

Predstavljanje knjige o papi Franji ‘Božje je ime Milosrđe’ otvorio je večeras zbor crkve sv. Mihajla u Lapadu pjesmom Bog je velik. Knjiga je zapravo razgovor pape Franja s novinarom i vatikanistom Andreom Torniellijem.

U predstavljanju knjige su sudjelovali mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup, dr. sc. Rina Kralj Brassard, pročelnica Vijeća za znanost i kulturu Dubrovačke biskupije i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum iz Splita.

– Ja sam svjestan da je papa Franjo poseban, svaki čovjek je poseban. Jedna od njegovih posebnosti je što on govori i radi ono što Krist poziva raditi, ono što Crkva poziva raditi – rekao je na samom početku Uzinić i više puta kroz govor istaknuo kako je papa Franjo prepun trenutaka i riječi koje ga čine posebnim.
– U predvečerje života bit ćemo suđeni po ljubavi – riječima sv. Ivana od Križa završio je svoj govor na predstavljanju knjige biskup Uzinić.

– Kada je izabran novi papa knjiga-intervju se samo očekivala, na primjeru svoga prethodnika papa je iskoristio ovaj provjeren način kako bi uputio poruku milosrđa. Knjiga izlazi u kritičnom trenutku kada kako papa Franjo kaže traje Treći svjetski rat u dijelovima – nastavila je nakon Uzinića Kralj Brassard.

S pjesmom Velik si i dvorana je zapjevala sa zborom, nakon čega se okupljenima obratio i Balta.

– Već tijekom prevođenja uvidjeli smo kako će knjiga naići na zanimanje publike upravo zbog poznatog načina izražavanja i misli pape Franja. U prva tri dana cijela prva naklada je prodana, to je nešto neviđeno, prodali smo tisuću primjeraka dnevno. Do sada smo prodali oko 14 tisuća primjeraka i najčitanije je knjiga Verbuma trenutno – rekao je Balta.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović