Politika

BONUSI I LICEMJERJE Vrdoljak ‘opleo’ po rastrošnim MOST-ovcima

BONUSI I LICEMJERJE Vrdoljak 'opleo' po rastrošnim MOST-ovcima

To nije lijepa priča i to se treba izbjegavati. U svom sam resoru to izbjegao. To se trebalo izbjeći i da sam znao za to rekao bih da to ne valja – komentirao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak aferu bivšeg ministra Jakovine s bonusima direktora u državnoj tvrtci Hrvatske šume.

-Kad sam to izbjegao i nisam potpisao ugovore s bonusima, onda nismo bili zadovoljni rezultatima članova uprave HEP-a pa smo ih smijenili. Onda su oni tužili HEP, a kao kadar MOST-a u isto vrijeme postali članovi Nadzornog odbora Končara. E to je licemjerno i uopće o tome ne bih pričao. Licemjerno je da netko ima univerzalna prava na moral i poštenje, a u pozadini je drukčije – izjavio je Vrdoljak.

-Amoralno je da govoriš o smanjenju plaća saborskih zastupnika, a onda apsolutno svaki, pa i dubrovački i metkovski saborski zastupnici MOST-a uzimaju svaku kunu za troškove koje imaju u Saboru i stanove koje imaju u Zagrebu. I njihovi troškovi su dva i pol puta veći od onih HNS-a. Mi se s tim ne hvalimo jer nam je to nevažno. Važnija nam je kurikularna reforma od populističkih igrica – mišljenja je Vrdoljak.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist