Aktualno

Bolnici 17 milijuna kuna ulaganja, pogledajte koliko će koštati parkiranje!

Bolnici 17 milijuna kuna ulaganja, pogledajte koliko će koštati parkiranje!

Sanacijski upravitelj Opće bolnice Dubrovnik Jerko Ferri Certić rekao je u utorak u Dubrovniku kako je Vlada RH odobrila toj bolnici plan ulaganja težak čak 17,2 milijuna kuna.

Najveće ulaganje, projekt poliklinike koja obuhvaća preseljenje svih ambulanti s postojećeg Hitnog bolničkog prijema vrijedan je 12,7 milijuna kuna.
”Mi već dvije godine radimo na projektima, imali smo ih gotove u pravom trenutku i dobili smo još i 4,5 milijuna kuna za prvu fazu izgradnje objedinjenog hitnog bolničkog prijema vrijednog 10-ak milijuna kuna”, rekao je Certić te dodao kako je dubrovačka bolnica u ovom ciklusu dobila osjetno više novca nego ijedna druga u Hrvatskoj.
Sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice rekao je i kako će se u sklopu objedinjenog Hitnog prijema nalaziti i jedan tim Hitne pomoći kako bi se što bolje pomoglo pacijentima.
”Hitna pomoć je trenutno fizički odvojena od bolnice, a sada ćemo to integrirati kako bi bolesnici mogli biti promptno trijažirani ako za to postoji potreba”, rekao je Certić te dodao kako su trenutno u postupku izrade projekti za rješavanje problema nedostatnog grijanja OB Dubrovnik.
”Bolnica je izrađena davne 1979. godine, a sustav grijanja je zastario. Mi smo ga nedavno remontirali, ali potreban je novi sustav. Postoji mogućnost za solarno grijanje, a kroz nekoliko mjeseci dobit ćemo sredstva za izradu projektne dokumentacije”, rekao je Certić
Voditelj odjela tehničkih poslova OB Dubrovnik Darko Katić istaknuo je kako je projekt rješavanja grijanja u bolnici procijenjen na 21,5 milijuna kuna bez poreza.
”Izrada projekta trajat će sigurno godinu dana, a sami zahvati potrajat će nekoliko godina jer će se raditi kroz ‘živu bolnicu’ odnosno s pacijentima. Već smo napravili prve korake kako bi mogli za taj projekt dobiti sredstva iz EU”, rekao je Katić.
Certić je istaknuo i kako je donesena odluka o odabiru riječke tvrtke Parking tim iz Rijeke koja će gospodariti parkingom ispred bolnice, uz napomenu kako parking Sanitat nije htio preuzeti ‘jer je to bila nepopularna odluka’. Kako je istaknuto na konferenciji, prvih pola sata parkinga će biti besplatno, a tri sata koštat će pet kuna. Budući koncesionar neće imati mogućnost podizanja cijena bez suglasnosti uprave bolnice, a Certić je najavio kako bi na parkingu bolnice mogla biti smještena punionica za električne automobile.
Certić je na konferenciji kritizirao i Grad Dubrovnik.
”Grad Dubrovnik, bogat grad bi trebao bolnici davati više nego što sada radi”, rekao je Certić.
Inače, ukoliko sve bude išlo po planu Dubrovčani će novu polikliniku dobiti do proljeća 2016. godine, a objedinjeni hitni prijem do jeseni 2016. godine.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist