Zanimljivosti

Bepo i žurne službe oduševili male Pelješčane!

Bepo i žurne službe oduševili male Pelješčane!

Suradnja Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i žurnih službi s Pelješca nastavila se kroz edukaciju djece školskog i predškolskog uzrasta u Trpnju i Kuni.

U suradnji s ravnateljem Osnovne škole Trpanj Lovrom Dabelićem i ravnateljicom Osnovne škole Kuna Anom Milovčić, djeci je približena uloga žurnih službi, u kojim situacijama i kako koristiti broj 112, te su i oni imali priliku naučiti kako u slučaju nesreće pomoći sebi i svojim prijateljima ali i kako neke od nesreća izbjeći.
Edukacija je tijekom dana provedena u osnovnim školama Trpanj i Kuna, a pridružili su im se i mališani koji su iz vrtića u Potomju dovezeni u Kunu, dok su oni iz Trpnja samo prošetali do škole.

Pored uobičajene prezentacije koju provodi PUZS Dubrovnik u sklopu programa edukacije djece iz područja zaštite i spašavanja, događaj su posebno zanimljivim ponovno učinili pripadnici HGSS Stanice Orebić i njihov potražni pas Bepo. Osim zanimljive opreme i vještina koje su im demonstrirali gorski spašavatelji, malim su se Pelješčanima predstavili i zdravstveni djelatnici Zavoda za hitnu medicinu, te predstavnik Policijske postaje Ston kojima su djeca također imala mogućnost postavljati pitanja i saznati sve što ih zanima o ovoj temi.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist