Kultura

Bari Goddard u Londonu predstavlja čarobne ljepote Hrvatske

Bari Goddard u Londonu predstavlja čarobne ljepote Hrvatske

Popularni britanski umjetnik Bari Goddard, zaljubljenik u Hrvatsku i Dubrovnik, predstavlja čarobne fotografije nastale ovog ljeta.

Jedinstvena izložba fotografija Midsummer Scene – Elsinore in Dubrovnik posvećenih Hrvatskoj otvara se u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Londonu 14. listopada i bit će otvorena do 18. studenoga. Izložba svjedoči Goddardovoj višegodišnjoj ljubavi prema Dubrovniku i kazališnom festivalu Midsummer Scene te prikazuje hrvatske ljepote očima uspješnog svestranog umjetnika.

Čarobna fotografska priča predstavlja najljepše dubrovačke lokacije te Goddardovim nenadmašnim talentom zabilježene najatraktivnije trenutke prikazivanja Shakespearove tragedije Hamlet u kojoj je ovog ljeta uživalo nekoliko tisuća posjetitelja iz više zemalja svijeta. Izložba fotografija Midsummer Scene – Elsinore in Dubrovnik ujedno je i prva najava četrvte sezone Midsummer Scene Festivala koji će se održati krajem lipnja i početkom srpnja 2017.

Festival je u tri godine održavanja postigao zapaženi uspjeh, a nakon uspješno završene treće sezone prepoznat je u svijetu i očekuje ga zavidna međunarodna turneja. Lanjska uspješnica, predstava Na Tri kralja u režiji Helen Tennison, uvrštena je u glavni repertoar Bečkog engleskog kazališta u udarnom božićnom terminu gdje će se svakodnevno, osim nedjeljom prikazivati od 7. studenog do 22. prosinca. Nakon Beča Na Tri kralja kreće na gostovanje na Bermudski festival od 23. do 26. siječnja 2017. godine gdje će se predstava izvesti u kazalištu Earla Camerona u središtu Hamiltona, prijestolnice Bermudskih otoka. Potvrda je ovo kvalitete i početak širenja te većeg umrežavanja Midsummer Scene festivala kojeg od samog početka odlikuje međunarodni karakter.

Bari Goddard rođen je u Walesu gdje je počeo svoju glazbenu karijeru u art rock sastavu Blaue Reiter. Glazbeni rad nastavlja u Londonu, surađujući s Stevijem Maguireom iz Eurytmicsa, dok je ujedno bio i vodeći vokal u sastavu The Knives. Nakon toga surađuje s Jimmyjem Somervilleom. Između ostalog, nastupao je s njim na londonskoj premijeri filma Orlando i Visokih peta Pedra Almodóvara, a pojavio se u video spotovima Madonne i Cliffa Richarda. Nakon svjetske turneje sa Somervilleom 1991.-93., Bari se povlači s glazbene scene i posvećuje se slikanju i fotografiji, izlažući diljem Europe. Internetski portal Saatchi galerije uspoređuje njegov rad s Grahamon Sutherlandom i Ceri Richards. Njegov fotografski rad pod brandom GOD Photography širokog je raspona, od portreta (između ostalih, pozirale su mu britanske glumice Judi Dench i Rula Lenska), do provokativne avangarde. Bari živi i radi u Londonu.
Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist