Sport

BARCELONETA MORA PASTI “Samo pobjeda nas drži na putu za Final 6”

Jug

Samo pobjeda nas drži na putu za Barcelonu i Final 6 – istaknuo je jutros trener Juga Veselin Đuho na tiskovnoj konferenciji u najavi vrlo važne utakmice s Barcelonetom u Ligi prvaka.

– Barceloneta je najugodnije iznenađenje skupine jer su dosad pokazali izvrsnu igru. Svladali i Primorje i Jug, remizirali s Reccom. Krasi ih izuzetno brza i kvalitetna igra, a u sastavu imaju 6-7 španjolska reprezentativca te dva izvrsna srpska igrača Petkovića i Ubovića. Vratio se i Perrone, izvrstan napadač koji zna postizati lijepe golove, pa je tim situacija teža. Prošli smo turbulentno razdoblje od 15 dana gdje je najvažnije bilo igrače podignuti na bolju psihološku razinu – istaknuo je Đuho, koji smatra kako se do zadnjeg kola neće znati tko se plasirao na Final 6.

– Kalkulirao sam puno, ali nisam puno pametniji. Možemo biti prvi, ali i četvrti u skupini. Očekujem da Jug dobije sve kod kuće, Barcelonetu i Primorje, što će biti jako teško s obzirom kako smo izgubili zadnju utakmicu. I na početku smo tako sve postavili. Trebat će nam pobjeda protiv Egera u gostima. Ako Primorje svlada Recco, Recco ide s 10 bodova Olympiakosu s 9 bodova, a bazen u Pireju će biti pun i tamo se svašta može dogoditi. Na kraju nama ostaje utakmica u Pireju, koji bi dotad trebao već otpasti, jer ide i u Rijeku – analizirao je Đuho mogući rasplet skupine.

Andro Bušlje još uvijek je rekovalescent, ‘plivucka’ zadnjih 7-8 dana, ali nije radio s loptom te bi trebao biti spreman ‘oko 80 posto’, procjena je Đuha.

Kapetan momčadi Nikša Dobud očekuje kako će svi u momčadi biti zdravi kako bi mogli odigrati utakmicu bez blokada i ozljeda.
– Očekujem da ćemo zajedno doći do očekivane pobjede. U momčadi se dobro radi. Jug kod kuće mora ići na pobjedu i dat ćemo sve od sebe, pokazat ćemo srce, grist ćemo, posebno ako publika dođe u velikom broju, što nam je najpotrebnije. Prošli smo teško razdoblje, najviše zbog ozljeda i zgusnutog rasporeda. Nadam se da će nas ova utakmica izdići iz svih tih problema i da ćemo čvrstom igrom i borbenošću doći do pobjede. Tim bismo krenuli dalje i zaboravili na dva rezultata koja su nas poremetila – rekao je Dobud.

Dodao je kako je dosadašnja sezona bila fantastična, iznad Jugovih mogućnosti.
– Dobili smo Recca, remizirali smo s Primorjem, ali onda velikom razlikom izgubili u Gružu od Primorja. Uz sve ozljede, pukli smo u utakmici s Reccom, emotivno smo se ispraznili. Imamo i 5-6 momaka koji dosad i nisu igrali ozbiljan vaterpolo. Nas 4-5 starijih nosimo teret i teško je biti 100 posto. Osobno sam podbacio protiv Primorja i snosim odgovornost. Očekujem da će mladi momci nastaviti s afirmacijom, dobrom igrom i željom, i skupa s nama starijima doći do pobjede – kazao je Dobud.

Vratar Juga Marko Bijač uvjeren je kako će Jug pokazati pravo lice, odnosno kako protekle utakmice nisu bile najbolje izdanje. Bijač također zaziva pune tribine i snažnu podršku, jer su 3 boda prijeko potrebna za ostanak u konkurenciji za Final 6.

Predsjednik Juga Lukša Jakobušić istaknuo je kako će u završna dva i pol mjeseca momčad pokazati što zna.
– Svi znate kakva su bila očekivanja prije sezone, čuli ste da je naš kapetan Dobud nekoliko puta rekao da igramo ove sezone iznad svojih mogućnosti. Imamo igru i atmosferu. Usprkos dva poraza i remiju, možemo biti više nego zadovolnji jer sami odlučujemo o svojoj sudbini, odnosno plasmanu na Final 6. Ove godine nismo favoriti u nijednom natjecanju, ali baš zato je drukčije. Bilo bi posebno plasirati se na Final 6, doći u finale Jadranske lige i Prvenstva Hrvatske, pokušati i nešto osvojiti. To bi bilo najslađe – kazao je Jakobušić, dodavši kako promjenjena momčad nema imperativa, ali i kako Jug uvijek ima imperativ pred svojim navijačima.

– Tempo je ubitačan, ali želimo biti pozitivni jer sve je otvoreno. ovo je sezona sređivanja stanja u klubu i oko kluba. Sve nam ide i ovo nas neće poremetiti. Još čvršći i jači idemo na Barcelonetu i preostale utakmice – izjavio je Jakobušić.

Utakmica se igra u subotu u 16 sati uz izravan prijenos na HRT2.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist