Sport

BADMINTON Među brončanim reprezentativcima i Dubrovkinja Barbara Janičić

BADMINTON Među brončanim reprezentativcima i Dubrovkinja Barbara Janičić

 

Barbara Janičić, članica BK Aedium nastupila je proteklog vikenda za reprezentaciju Hrvatske, na Balkanskom kadetskom prvenstvu u badmintonu za kadete (U15). Hrvatska reprezentacija u ekipnom je dijelu natjecanja osvojila brončanu medalju.
Kako javljaju iz BK Aedium, najprije se u petak 26. kolovoza odigralo ekipno natjecanje. Ukupno je nastupilo šest reprezentacija, raspoređenih u dvije grupe. U grupi A su bile Turska, Grčka i Bugarska, a u grupi B Hrvatska, Srbija i Rumunjska. Hrvatska je u grupi prvo izgubila od Srbije rezultatom 4:1, a onda su savladali Rumunjsku sa 3:2 i na taj način se plasirali u polufinale.
Tamo ih je čekala Turska, protiv kojih nisu imali previše šansi i izgubili su s 5:0. Kasnije je u finalu Srbija bila bolja od Turske rezultatom 3:2. Hrvatska je osvojila 3. mjesto zajedno s Grčkom, koja je ostala druga u grupi A, a onda je u polufinalu izgubila od Srbije sa 4:1.
U pojedinačnom dijelu natjecanja, koji se odigrao u subotu i nedjelju, Barbara je bila slobodna u prvom kolu, a u drugom kolu je izgubila od Marije Sudimac, reprezentativke Srbije, ujedno 1. nositeljice turnira, koja je na kraju opravdala status prve nositeljice pobijedivši u finalu igračicu iz Turske. U ženskim parovima, sa suigračicom Ledom Dominić, izgubili su u prvom kolu od igračica iz Turske. I ostale igračice i igrači Hrvatske su izgubili mečeve u eliminacijskom dijelu natjecanja.
Najviše uspjeha u pojedinačnom dijelu turnira su imali reprezentativci Turske koji su osvojili zlato u 4 od 5 konkurencija.
Za reprezentaciju Hrvatske su nastupili: Ira Misir (Velika Gorica), Ira Martinuš (Zagreb), Leda Dominić (Zagreb), Barbara Janičić (Dubrovnik), Borna Vadlja (Čakovec), Vito Buchberger (Velika Gorica), Ivan Gotesman (Zagreb) i Luka Črep (Čakovec). Izbornik kadetske reprezentacije je bio Ratko Galjer (Dubrovnik).
Fran Galjer i Marin Šućur sudjelovali su na badmintonskom kampu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist