DuList IN

Autor ‘Nijemog svjedoka’ Nigel McCrery u lipnju dolazi u Dubrovnik

Autor 'Nijemog svjedoka' Nigel McCrery u lipnju dolazi u Dubrovnik

Veteran BBC-jevih drama Nigel McCrery dolazi u Dubrovnik gdje će se na ovogodišnjem New Europe Marketu (NEM 2015) pridružiti koprodukcijskom panelu.

McCrery će prvi put posjetiti Hrvatsku, a tijekom panela Spoj iz koprodukcijskog raja raspravit će s kolegama Tomom Fontanom, Bonitom Pietilom, Peterom Nadermannom i Ankicom Tilić o kreativnom i financijskom potencijalu koprodukcije pri razvoju televizijskih projekata.

Nigel McCrery započeo je svoju karijeru na BBC-ju 90-ih, a nakon nekoliko godina rada na dokumentarcima pridružio se dramskom odjelu britanske mreže. Nakon rada na nekoliko hit-serija, za koje je nagrađen i prestižnom nagradom BAFTA, McCrery je napisao hit-seriju Nijemi svjedok koja je i dandanas uspješna, a iduće godine slavi 20-u godišnjicu.

McCrery je nastavio pisati hit-serije i dokumentarce za BBC, među kojima su Backup, Born and Bred i New Tricks, a autor je i drugog najgledanijeg filma u povijesti BBC-ja, All the King’s Men s legendarnim Davidom Jasonom u glavnoj ulozi.

McCrery je i poznati spisatelj, a mnogi su njegovi bestselleri, među kojima su Thirteenth Coffin, Under The Guns Of The Red Baron i Silent Witness, prevedeni na više od 12 jezika. Zanimljivo je da je McCrery, zbog pisanja svojih romana, zaslužan za mnoga postignuća u sportskom i znanstvenom svijetu. Tako je organizirao veliku utrku na Cambridgeu koja je ovjekovječena u filmu Vatrene kočije, a organizirao je i prvu debatu između sveučilišta Cambridge i Harvard. McCrery je zaslužan i za ekshumaciju kostiju ruske kraljevske obitelji za DNK analizu u Velikoj Britaniji, nakon koje je otkriveno da je riječ o obitelji Romanov.

Inače, NEM 2015, koji se održava od 9. do 11. lipnja, istražit će mogućnosti novih medija, kao i budućnost TV sadržaja. Na jednom će mjestu okupiti eminentne profesionalce i stručnjake kako bi svima u medijskoj industriji dali bolji uvid u nove trendove.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist