Sport

AUSTRALIAN OPEN Gavrilova bolja od Konjuh

AUSTRALIAN OPEN Gavrilova bolja od Konjuh

Ana Konjuh poražena je u 2. kolu prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena. Bolja je bila 22. nositeljica turnira i 26. igračica na WTA ljestvici Australka Daria Gavrilova sa 6:2, 1:6 i 6:4.

Dubrovkinja je bolje otvorila meč (break za 2:1), ali je potom 22-godišnja Australka uzvratila dvostrukom mjerom, serijom 5:0, pa je prvi set zasluženo pripao rođenoj Moskovljanki.

U drugom setu opet bolji start Konjuh (2:0) te sjajan nastavak do 5:1. Konjuh potom ne koristi dvije set lopte (15:40, 30:40), ali zato potvrđuje treću priliku za 6:1 i poravnanje rezultata u setovima.

Na startu trećeg seta Gavrilova koristi pruženu joj priliku za break, ali već u idućem gemu Konjuh uzvraća za 1:1. Međutim, Gavrilova ponovno stišće i dolazi do tri prilike za novi break, od kojih koristi drugu i opet je u prednosti. U četvrtom gemu nova, nažalost neiskorištena prilika Konjuh za break (30:40), što koristi Australka za vodstvo 3:1.

U osmom gemu – drama. Dubrovkinja dolazi u novu priliku za break, točnije ima dvije prednosti, ali ih nažalost ne koristi. Gavrilova vodi 5:3. Konjuh ‘brzinski’ uzima deveti gem za 5:4, a 22. nositeljica turnira servira za meč, koristi prvu od dvije meč lopte za 6:4, 2:1 u setovima te prolaz u 3. kolo.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist