Sport

ATLETSKI SPEKTAKL Sve spremno za 2. DU Motion!

ATLETSKI SPEKTAKL Sve spremno za 2. DU Motion!

Sve je spremno za središnju manifestaciju dubrovačke sportske 2016. godine, ‘DU Motion Runners’ days Dubrovnik’, koja će se od 28. travnja do 1. svibnja održati u gradu pod Srđem, a uključivat će četiri utrke, sportski sajam te niz popratnih događanja.

-Bit će ovo druga godina održavanja sportske manifestacije koja je iz lanjske cestovne utrke dubrovačkog polumaratona ove godine pretvorena u događaj pod nazivom ‘DU Motion Runners’ days Dubrovnik’ – izjavio je u najavi manifestacije predsjednik Organizacijskog odbora i direktor utrke Alen Bošković.

-Nadam se da će natjecatelji biti zadovoljni s onim što će im grad ponuditi. Ovo grad može i zaslužuje, a prošle godine je uspješno organizirao – istaknuo je Bošković, podsjetivši kako se ideja o utrci rodila tijekom posjeta našem gradu prijatelju Montereyu.

-Ova utrka od početka je bila utrka gradova prijatelja. Nastala je davne 2007. u Montereyu. Nakon toga smo i zacrtali ovu trasu i ovakav oblik utrke. Kasnije smo s gradom Portlandom dogovorili da to bude utrka gradova prijatelja, a od ove godine nam se pridružio i Vukovar sa svojim Startasicama – rekao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

-Na ove četiri utrke nastupit će oko 1800 natjecatelja, a zajedno s oko 600 volontera riječ je o broju od preko 2400 ljudi – izjavio je predsjednik Atletskog kluba Dubrovnik i član izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza Ljubomir Medaković.

-Ovo je primjer projekta koji se dobro pripremao, a sad vidimo koliko raste. Veseli me što su uključeni naši sugrađani, posebno naša djeca – riječi su zamjenice gradonačelnika Tatjane Šimac Bonačić, dok je gradonačelnik Vlahušić istaknuo:

-Hvala svima koji su natjerali Dubrovčane da trče! Ovo je izuzetno korisna manifestacija za zdravlje građana i gospodarstva. Vidjeli smo da se ne treba libiti preuzeti dobar model i iskoristiti ga kod nas – rekao je Vlahušić.

Podsjetimo, organizatori manifestacije su Dubrovački savez športova, Atletski klub Dubrovnik i Grad Dubrovnik.

 

Expo u Lazaretima
DU Motion Startsice
Manifestacija počinje s DU Motion Expo sajmom, koji će se od četvrtka 28. do subote 30. travnja od 10 do 19 sati održati u četvrtoj i petoj lađi Lazareta, a gdje će se predstaviti cijeli projekt manifestacije. Expo će imati i svoj prodajni dio u suradnji sa specijaliziranom trgovinom za trkače ‘Run & Trek’.
-Prvi put će biti predstavljen projekt osmišljen u suradnji s tvornicom ‘Borovo’ iz dubrovačkog grada prijatelja Vukovara, a to je brendirani proizvod tenisica ‘Startas special edition’, čime će se djelomično pomoći i ‘Borovu’ u oporavku i povratku na stare staze na kojima je nekad bilo – rekao je Bošković.
Na Expou će u suradnji s udrugom mladih peljeških vinara biti održana posebna prezentacija crnih i bijelih vina, a u Lazaretima će se također moći preuzeti startni brojevi i paketi za trkače.

 

Jedinstven događaj
Run The Wall
Izazovna utrka dubrovačkim zidinama s ograničenim brojem sudionika na rasporedu je u subotu 30. travnja u 10 sati. Trkači će morati svladati 2,5 kilometara dugo trasu Stradun – zidine – Stradun, i pritom voditi računa o skliskom kamenu i visinskim amplitudama te će moći uživati u jedinstvenim vizurama povijesne jezgre koja će im biti kao na dlanu. Znajući prošlogodišnja iskustva, trčat će se i s mobitelima, tabletima, selfie stickovima…

 

Preko 500 djece
‘Kids Day’ na Stradunu
‘Kids Day’, odnosno utrka za najmlađe, uslijedit će na Stradunu u subotu 30. travnja, odmah po završetku utrke dubrovačkim zidinama, procjenjuje se oko 11 sati. Na startu kod velike Onofrijeve fontane trebalo bi se naći od 500 do 600 sudionika iz dubrovačkih dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola. Trčat će stazom dugom 250 metara do Orlandovog stupa i Luže, a organizatori očekuje kako će se i ove godine ova posebna utrka pokazati kao jedinstven događaj za cijelu obitelj.

 

Odluka EAA
Utrka 5 zvijezdica
Nakon uspješno održanog 1. Međunarodnog dubrovačkog polumaratona iz Europske atletske federacije (EAA) na adresu organizatora stigla je čestitka za sjajan rad, i to u obliku dodijeljenih 5 zvijezdica, po čemu je dubrovačka utrka jedinstvena u Hrvatskoj.

 

Vrhunac 1. svibnja
Preko 650 sudionika!
Središnji događaj sportske manifestacije ‘DU Motion Runners’ days Dubrovnik’ bit će 2. Međunarodni dubrovački polumaraton u nedjelju 1. svibnja u 9.30 sati. Ove godine prijavljen je veći broj natjecatelja nego lani. Prijavljeno je 650 trkača iz 34 zemlje svijeta, a na startu ih se očekuje više od 500, jer kao i lani određen broj ‘otpadne’ zbog nemogućnosti dolaska u Dubrovnik.

 

Humanitarna utrka
‘5K’ za Karlu Sentić
Prihod od startnine humanitarne utrke na pet kilometara ‘5K’ ove godine bit će namijenjen pomoći u liječenju naše sugrađanke Karle Sentić. Start na Stradunu je zamišljen desetak minuta nakon prolaska posljednjeg polumaratonca, a trasa potom ide kroz Ulicu sv. Dominika, Vrata od Ploča preko Ulice Iza Grada i Pila kroz Ulicu branitelja Dubrovnika, Put od Republike, Vukovarsku ulicu pa natrag kroz Ulicu dr. Ante Starčevića, Ulicu branitelja Dubrovnika preko Pila, Vrata od Pila do Straduna. Trčat će se u četiri kategorije: mlađi juniori/juniorke (16-17), juniori/juniorke (18-19), seniori/seniorke (20-34) i veterani (+35).
-Lani smo u ovoj utrci imali 49 sudionika, a ove godine gotovo 700 prijavljenih. Većina su Dubrovčani, što je pohvala svima nama. To nije zanemariv broj – rekao je Bošković.

 

Pod okriljem HAS-a
Prvenstvo Hrvatske
Drugo izdanje Međunarodnog dubrovačkog polumaratona ove godine imat će posebnu težinu jer će se računati kao Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, a uvrštena je i u europski kalendar.
-Bit će to poseban napor za organizacijski odbor, jer ćemo morati provesti posebne propozicije. Od mjeritelja, sudaca, označavanja trase, povjerenika i svega ostalog -objasnio je Medaković.

 

Moć zajednice
600 volontera!
-Naši mladi volonteri lani su bili najprepoznatljiviji dio utrke. Bit će uključeno oko 400 srednjoškolaca. To je hvalevrijedna stvar za grad, jer pokazuje da mladi Dubrovčani vole volontirati i pomagati. U projektu sudjeluju također i Dječji vrtići Dubrovnik, osnovne i srednje škole te Sveučilište u Dubrovniku i RIT Croatia, pa možemo reći kako smo uključili cijalu zajednicu – istaknuo je Bošković.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist