Sport

ATLETIKA Živković u tri dana u tri utrke istrčao preko 25 kilometara

ATLETIKA Živković u tri dana u tri utrke istrčao preko 25 kilometara

Atletičar AK Dubrovnik Ante Živković u ovom tjednu u tri dana sudjelovao je u trima utrkama, te bez obzira na umor i iscrpljenost ostvario odlične rezultate.

Prva utrka na kojoj je sudjelovao Živković održana je 13. kolovoza, a riječ je o utrci 4. Cross Senj koju organizira turistička zajednica Grada Senja i Humanitarna udruga “Bura”. Utrku dugu 3,5 kilometara Ante Živković je istrčao za 12:15, te u sveukupnom poretku osvojio četvrto mjesto.

Samo dan iza, 14. kolovoza Živković je istrčao i Međunarodnu planinsku utrku od 13,6 kilometara Starigrad-Veliko rujno. I u ovoj utrci Živković je u cilj, koji se nalazi na 920 metara nadmorske bisine, utrčao kao četvrti.

– Nakon patnje u Senju u Starigrad sam došao pomalo umoran i znao sam da neću odraditi utrku 100 posto, te da će utrka poslužiti kao jedan bolji brdski trening. Za razliku od Senja u Starigradu sam se osjećao bolje te osim blagog umora drugih smetnji nije bilo. Zadovoljan sam istrčanim – kazao je Živković.

Nakon Senja i utrke u Starigradu Ante Živković je sudjelovao i u 19. atletskoj utrci grada Labina koja je održana povodom blagdana Velike Gospe i obilježavanja ljetnih večeri grada Labina. Već tradicionalna utrka privlači veliki broj gostiju iz Slovenije, Italije i ostalih koji se nađu na odmoru u Istri. Trče se četiri kruga po 2,1 kilometar po starom gradu. S istrčanim vremenom od 31:37 Živković je u cilj stigao kao peti, dok je u svojoj kategoriji 20 – 29 godina zauzeo drugo mjesto.

– S obzirom da mi je ovo bila treća utrka u tri dana zadovoljan sam rezultatom jer mi je cilj bio istrčati utrku ispod 32 minute s obzirom na težinu staze – zaključio je Živković.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist