Grad

ATLANTSKO VIJEĆE Na Šipanu Međunarodna ljetna škola

ATLANTSKO VIJEĆE Na Šipanu Međunarodna ljetna škola

Atlantsko vijeće Hrvatske i ove je godine na otoku Šipanu organizirao Međunarodnu ljetnu školu.

Na tradicionalnoj 14. školi sudjeluju predstavnici iz 15 zemalja svijeta: Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Ukrajine, Kanade, Italije, Austrije, Mađarske, Grčke te svih zemalja u regiji.

Ovogodišnja međunarodna ljetna škola organizirana je uz podršku NATO-a te Međunarodnog instituta za mir iz Beča, čiji je predsjednik Hannes Swoboda pozdravio okupljene prezentacijom posvećenoj Zapadnom Balkanu.

– Cilj međunarodne ljetne škole je na jednom mjestu mladim liderima ponuditi znanje i iskustvo profesora, poltičkih dužnosnika i ostalih uglednih znanstvenika oko novih uvjeta na međunarodnoj sceni – kazao je Predsjednik Atlantskog vijeća Hrvatske prof. dr. sc. Radovan Vukadinović.

Ove godine su ponuđene teme bile vezane uz Mediteran i Zapadni Balkan, a posebice se raspravljalo o krizi u Makedoniji, koja ponovno podsjeća na krhkost međunarodne sigurnosti u ovom dijelu Europe.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović