Crna kronika

APEL MOTOCIKLISTIMA Povećajte oprez u vožnji!

APEL MOTOCIKLISTIMA Povećajte oprez u vožnji!

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća. Radi se o devet prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena.

U prometnoj nesreći, o kojoj smo već pisali, a koja se dogodila u noći sa subote na nedjejju, oko 1.45 sati dvije su osobe teže ozlijeđene.
Naime, 28-godišnjak i 27-godišnjakinja su se mopedom dubrovačkih registracijskih oznaka kretali Ulicom branitelja Dubrovnika kada su dolaskom do raskrižja s Ulicom don. Frana Bulića iz neutvrđenih razloga izgubili nadzor nad mopedom i udarili u nogostup nakon čega je moped sa sudionicima pao na kolnik. Uslijed pada, oboje sudionika teže su ozlijeđeni te su nakon ukazane liječničke pomoći zadržani na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

– Iako je ove godine broj ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali mopedi i motociklima manji za čak 18% u odnosu na prošlu, 2013. godinu, Policijska uprava dubrovačko-neretvanske još jednom upozorava vozače mopeda i motocikla da poštuju prometne propise i povećaju oprez tijekom vožnje. Skrećemo pozornost i ostalim vozačima na još uvijek pojačanu prisutnost ove kategorije sudionika u prometu, odnosno, pozivamo ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima – apeliraju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist