Kultura

Ansambl Collegium Art, Kušelj, Fio i Šantl Župan u Kneževom dvoru

Ansambl Collegium Art, Kušelj, Fio i Šantl Župan u Kneževom dvoru

Dubrovački simfonijski orkestar u suradnji sa Slovenskim kulturnim društvom „Lipa“ organizira koncert večeras u 21 sat u atriju Kneževa dvora.

U prvom dijelu večeri nastupit će Ansambl Collegium Art, specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne i vokalno-instrumentalne glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, kombinirajući vlastitu umjetničku intuiciju i kreativnost s povijesno utemeljenom izvođačkom praksom.

U drugom dijelu večeri uz Gudački komorni ansambl DSO-a kao solisti će nastupiti flautistice Đive Franetović Kušelj i Karolina Šantl Zupan, te violinist Karlo Fio.

Dubrovkinja Đive Franetović Kušelj može se pohvaliti nagradama na brojnim natjecanjima-između ostalog, 2002. bila je finalistica međunarodnog natjecanja „Audi Mozart“ u Roveretu, te dobitnica nagrade za najbolju izvedbu W.A. Mozarta na međunarodnom natjecanju Ibla Grand Prize u Ragusi. Nagradni koncert odsvirala je 2003. u Carnegie hallu u New Yorku.

Slovenska flautistica Karolina Šantl Zupan tijekom studija osvojila je nekoliko nacionalnih nagrada, a 1990. godine posebnu nagradu za najbolju provedbu natjecateljskog programa u Markneukirchnu. Svoju profesionalnu karijeru je počela u orkestru Slovenske filharmonije, a trenutno radi kao redoviti profesor na Muzički akademiji u Ljubljani i Zagrebu.

Violinist Karlo Fio bio je koncertni majstor ansambala Wiener Kammerorchester (1981-1984), Münchener Kammerorchester (1985-1995), London Philharmonic (1998-1999) te Die Solisten der Berliner Kammerphilharmonie (1999-2001). Trenutno djeluje kao drugi koncert majstor Zagrebačkih solista i kao član simfonijskog orkestra Liechtenstein.

Na programu će se naći djela L. Sorkočevića, G.F. Handela, J.P. Sorkočević, G.Ph. Telemanna, W.A. Mozarta, A. Corellija i J.S. Bacha.

Pročitajte još

Ivo Orešković predstavlja knjigu o Crvenom križu Dubrovnik u Domovinskom ratu

Dulist

LEROVO ‘ČITANJE GRADA’ Bilješke dubrovačkog vlastelina Toma Basiljevića

Dulist

U KNEŽEVOM DVORU Promocija albuma Bonačić/Corvino/Lipić

Dulist