Kultura

„ANA U GRADU“ Oliver Poole nastupio u Sponzi

„ANA U GRADU“ Oliver Poole nastupio u Sponzi

Druga večer festivala Ana u Gradu donijela je sjajne interpretacije klasične glazbe. Oliver Poole, mladi pijanist iz Londona, oduševio je u palači Sponza sve prisutne svojim bravurama.

Na svoj jedinstven i vrlo dinamičan te razigran način približio je publici Wagnera, Stravinskog i Gershwina, no i odsvirao nekoliko autorskih skladbi.

Iako su mu svega 23 godine, vrlo je talentiran pa ga je BBC od milja nazvao ‘mladi Rubinstein’, a Lang Lang za Olivera kaže da je odsvirao najboljeg Gershwina kojega je ikada čuo. Do sada je nastupao na mnogim svjetskim pozornicama i krase ga, uz karizmu i poseban talent za improvizaciju.

Osim što je sjajan glazbenik Oliver je i vrlo angažiran u dobrotvornom radu pa je sa samo 17 godina osnovao dobrotvornu inicijativu Siberian Appeal. Skladao je djela za nagrađivane predstave, pop zvijezde, međunarodne TV kampanje, svjetski poznate vizualne umjetnike, međunarodne dobrotvorne akcije i inicijative, a upravo piše skladbu koja će postati novi single Biance Nicholas koja je predstavljala Veliku Britaniju na natjecanju za Euroviziju prije 3 tjedna.

Sav prihod od prodaje ulaznica za sve koncerte festivala Ana u Gradu donirat će se Dubrovkinji Mari Maltarić, a večeras će u Kneževom dvoru nastupiti Mario Stefano Pietrodarchi i Luca Lucini i ‘rasplesati sve’ strastvenim skladbama pod zajedničkim nazivom “El Tango”.

 

Tekst i foto: Festival Ana u Gradu

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović