DuList IN

ANA RUCNER: ‘Romska glazba je emocija, strast i istina’

ANA RUCNER: 'Romska glazba je emocija, strast i istina'

Danas je u Hotelu Splendid najavljen koncert ‘Pozdrav ljetu’ Ane Rucner koji će se ovu srijedu, 21. lipnja održati na Srđu s početkom u 5 sati ujutro.

– Kako sam ove godine u petnaestoj obljetnici proslave svoje glazbe, održala sam krasne koncerte u HNK u Zagrebu i u Osijeku u ožujku gdje sam, možemo reći, praizvela repertoar romske glazbe s jednom sjajnom ekipom mladih umjetnika. To je toliko lijepo bilo zbog čega sam odlučila taj naš zajednički program pokloniti vama u Dubrovniku i podijeliti radost muziciranja s romskom glazbom – istaknula je Rucner i dodala kako će s njome svirati ‘četiri mlada dečka iz benda – Filip Đud i ekipa te četiri krasne žene, bivše dugogodišnje članice ansambla Lade, imena Arije’.

– One su trenutno u penziji. Jako su sretne jer zbog toga mogu pjevati gdje god požele. Jako su uzbuđene te su trenutno na putu za Dubrovnik. Imamo također i nekolicinu puhača iz Zagrebačke filharmonije Simfonijskog orkestra HRT-a. A kao gost solist tu je moj brat Mario Rucner na violi i Ivan Jelić, operni pjevač. Tako da nas ove godine ima puno, čak dvadesetak – rekla je Rucner i naglasila kako će odsvirati kako kaže ‘jednu lijepu glazbu koja će započeti meditacijski, ali ćemo opet veselije završiti’.

– Romska glazba je emocija, strast i istina. I tako ćemo ju nastojati prezentirati na Srđu. Sretna sam kako ove godine nisam sama jer ovaj put imamo mali orkestar – naglasila je Ana Rucner.

Napomenimo kako je koncert i ove godine humanitarnog karaktera.

– Sedam godina je Ana u Gradu. I uvijek je prihod od koncerata, kakav god on bio, išao tamo gdje je zaista potrebno i to isključivo u Grad Dubrovnik. Kad već dolazim vama, dajete mi svoju pažnju i vrijeme, osjećam se potrebnom ostaviti nešto u Gradu osim glazbe. Ove godine, poklonit ćemo gudalo jednoj mladoj i krasnoj umjetnici kako bi mogla svirati i još više vježbati. Mislim kako je to krasan dar – rekla je Rucner.

Predsjednik Uprave Maestral Miho Balija istaknuo je kako je izrazito ponosan zbog još jedne suradnje s ovom velikom umjetnicom.

– Naša suradnja s Anom počela je prije tri godine kad je bila poseban gost na proslavi 80 godina rada hotela Maestral. A od tada se redovito pratimo. Smatram kako je naša Ana najbolji promotor hrvatskog turizma u svijetu. Naša Ana je praznik i za uši i za oči – rekao je Balija.

Mihaela Reščić, izvršna producentica bila je zadužena za objašnjenje tehničkih stvari koje se tiču ove manifestacije.

– Htjeli bismo samo upozoriti gledatelje da dođu malo ranije jer očekujemo veliku gužvu. Možete doći osobnim prijevozom i organiziranom autobusnom linijom. Polasci za Srđ su u 4 sata s autobusnog kolodvora te postoji pet stanica. Sa Srđa se vraćamo u 5.30 sati. Cijena povratne autobusne karte je 30 kuna – rekla je Reščić.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist