Sport

Ana Konjuh u drugom kolu Wimbeldona

Ana Konjuh u drugom kolu Wimbeldona

Nije uspjela prvo Mirjana Lučić Baroni, nije potom ni Donna Vekić, istina imale su težak ždrijeb, ali je treća donijela sreću hrvatskom ženskom tenisu na trećem Grand Slam turniru sezone, Wimbledonu. Ana Konjuh je u svom trećem nastupu u glavnom turniru najprestižnijeg svjetskog turnira ostvarila svoju treću pobjedu. Prve dvije je izborila prije dvije godine, izbacila je Marinu Eraković i Yanine Wickmayer, a nakon što je lani poražena na startu, ove godine je poslala kući deset godina stariju Talijanku Karin Knapp. U oba seta Ana je prepustila suparnici po tri gema te će igrati protiv treće nositeljice turnira, Poljakinje Agnieszke Radwanske.
Meč protiv Knapp se trebao igrati u utorak poslijepodne, drugog dana Wimbledona, ali, baš kad je trebao početi, počela je padati kiša. Kako nije prestala do kasno navečer, meč je prebačen u srijedu i bio je prvi na terenu broj 14 trećeg dana Wimbedona. Počeo je na vrijeme, u 12.30 sati po hrvatskom vremenu. Odigran je gem i dva poena drugog gema. Knapp je dobila prvi gem, a Konjuh oba poena u drugom gemu. Tada je ponovno počela padati kiša te su svi vrlo brzo nestali s terena. Čekalo se na nastavak više od pet sati. Točno u 18.10 sati po hrvatskom vremenu, iako su uvjeti bili na granici regularnosti (rominjala je kiša, a bilo je hladno), Ana je bila na servisu te se nastavio prekinuti drugi gem.
Knapp je dobila prva dva poena nastavka meča, izjednačila na 30:30, ali nakon toga dva poena za Anu, koja je izjednačila na 1:1 u gemovima. Potom je dubrovačka tenisačica oduzela servis Talijanki, koja je već u idućem, četvrtom gemu vratila izgubljeno. Knap je nakon toga povela s 3:2. Zatim je krenula Ana. Dobila je pet gemova zaredom (prvi set 6:3 za Anu, koja je u drugom povela s 1:0). U osmom gemu drugog seta Ana lomi Knapp. Radi break s kojim odlazi na 5:3. Potom je servirala, nije pogriješila te je otišla u 2. kolo.
Konjuh je treći put ove godine bila uspješna na startu Grand Slam turnira, ali je i dalje njezin najbolji rezultat 3. kolo Wimbledona 2014. godine kada je zaustavila Carolina Wozniacki, Dankinja, nekoć svjetski broj jedan. U odnosu na prva dva Grand Slam turnira ove sezone, Australian Open i Roland Garros, u Wimbledonu je u 2. kolu čeka najteža suparnica. Agnieszka Radwanska je 2012. igrala finale Wimbledona što joj je najveći uspjeh. Nema još Grand Slam naslov, ali ima 18 WTA turnira. Najbolji ranking je imala baš nakon finala Wimbledona 2012. godine – bila je druga igračica svijeta. Danas je svjetski broj tri.
Ana je pobjedom protiv Knapp osvojila 60 bodova te je ponovno u TOP 100 (skočila je za devet mjesta te je sad na 94. mjestu).

Ana Konjuh Official

Pročitajte još

VIKEND ZA LJUBITELJE STOLNOG TENISA Pituri u Gospinom polju, Zagrebu i Velikoj Gorici

Dulist

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist