Crna kronika

Albanci pješke prešli granicu, zaustavljeni na Karasovićima i u Župi

Granica RH

Policijski službenici Policijske postaje Gruda u protekla su dva dana spriječili šest Albanaca u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice i dvije osobe u pomaganju nezakonitog prelaska.

Radi se o tri muške osobe koje su jučer, 9. listopada, oko 17.25 sati zatečene u mjestu Karasovići nakon što su pješice nezakonito prešli državnu granicu između Crne Gore i RH. Trojici državljana Albanije određena je jednogodišnja zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj te je Crnoj Gori najavljena njihova readmisija.

U drugom slučaju radi se o tri muške osobe koji su jutros, 10. listopada, nezakonito, pješice, prešli državnu granicu između Crne Gore i RH, a potom se ukrcali u vozilo albanskih nacionalnih oznaka koje je legalno prešlo državnu granicu, a u kojem se osim vozača, nalazila još jedna muška osoba. Policajci su ih, prema pričanju očevidaca zaustavili jutros nešto prije 8 sati u Solinama, Župa dubrovačka gdje je obavljen i pretres.

Petorica državljana Albanije su uhićena i dovedena u prostorije policije gdje je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog nezakonitog prelaska državne granice i pomaganja u nezakonitom prelasku.

Pročitajte još

U sudaru na Nuncijati ozlijeđen motociklist

Dulist

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist