DuList IN

AKLAPELAŠI ODUŠEVILI Evo kako je bilo na subotnjem koncertu!

AKLAPELAŠI ODUŠEVILI Evo kako je bilo na subotnjem koncertu!

Preko sat vremena Kazalište Marina Držića već četvrtu godinu za redom odzvanjalo je izvornom klapskom pjesmom u subotu, 11. travnja.

Koncert je počeo u 20.00 sati, a otvorila ga je dubrovačka klapa Subrenum iz Župe dubrovačke, kojoj je ovo već četvrti nastup na Aklapeli. Koncert se nastavio pjesmama ženske klape Armorin iz Zagreba, sudionicima Aklapela 2012. a nakon njih su zapjevali pjevači klape Braciera, s Bola na Braču, koja se također imala priliku predstaviti dubrovačkoj publici na Aklapeli 2012. godine.

Među klupama i cvijećem dubrovačkih ulica, tradicionalne scenografije festivala Aklapela, na pozornicu su zatim izašle članice ženske klape Neverin iz Kaštel Lukšića, a usllijedili su pjevači klape Mriža iz Splita.

Subrenum, Armorin, Mriža, Neverin i Braciera pet je klapa koje su nastupile u kazalištu Marina Držića i time zaokružile svjetovni dio koncerata festivala Aklapela.

Slijedi nam još koncert sakralne tematike u Dominikanskoj crkvi u nedjelju, 12. travnja s počekom u 12.00 sati, koncert poklon svim Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnika.

Aklapela njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu 2012. godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, a festival Aklapela ponosno nosi službeno pokroviteljstvo UNESCO-a u gradu koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist