Crna kronika

AKCIJA ‘MREŽA’ Šest dilera raspačavalo drogu na dubrovačkom području

AKCIJA 'MREŽA' Šest dilera raspačavalo drogu na dubrovačkom području

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PUDN dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje kodnog imena ‘Mreža’ kojim se šestorica hrvatskih državljana u dobi od 24 do 33 godine sumnjiče za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama na širem dubrovačkom području.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su djelovali u dvije grupe pri čemu su u sklopu prve grupe 31-godišnjak i 33-godišnjak tijekom prvog tromjesečja ove godine nabavljali drogu kokain, amfetamin, metamfetamin i hašiš, koju su potom preprodavali na širem dubrovačkom području, dok se 30-godišnjak sumnjiči za preprodaju kokaina i droge MDMA.

U sklopu druge grupe djelovali su dvojica 27-godišnjaka i 24-godišnjak koji se sumnjiče da su tijekom veljače i ožujka ove godine nabavljali drogu amfetamin i marihuanu koju su dalje prodavali konzumentima na širem dubrovačkom području.

U završnici ovog kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage stanova na šest adresa u Dubrovniku i Župi dubrovačkoj kojom prilikom je pronađena manja količina kokaina i hašiša.

Trojica osumnjičenih iz prve skupine uhićeni su tijekom ponedjeljka, 18. travnja, te su nakon kriminalističkog istraživanja uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Ostala trojica osumnjičenih uhićeni su tijekom današnjeg dana te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Zbog kupovine gore spomenute droge, u sklopu navedenog kriminalističkog istraživanja, sankcionirano je još šest osoba, od kojih četvero prekršajno sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, a protiv dvoje je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Pročitajte još

U stanu u Mokošici pronađen amfetamin i marihuana

Dulist

U sudaru na Nuncijati ozlijeđen motociklist

Dulist

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist