Sport

A SAD PRIMORJE Jug tukao Eger i prošao u polufinale Final 6!

A SAD PRIMORJE Jug tukao Eger i prošao u polufinale Final 6!

Jug je u polufinalu Final 6! U meču četvrtfinala Jugaši su s 10:8 (2:1, 2:2, 3:2, 3:3) nakon velike bitke u bazenu svladali mađarski Eger.

Jug je bolje otvorio meč i poveo s 2:0 (Bušlje s dva metra i Janović, oba s igračem više). Do kraja četvrtine Čučković je pogodio za 2:1 s igračem više, i to nakon greške sudaca kad su dosudili korner a ne loptu za Bijača. U drugoj četvrtini Srbin Vapenski je zabio svoj prvi pogodak, pravom bombom pogodio za izjednačenje 2:2, ali Jugaši uzvraćaju s dva nova pogotka (Bošković i Bušlje, oba s igračem više). Također, suci su poništili čisti gol Janovića kako bi sudili igrača više. U zadnjoj sekundi prvog poluvremena Szivos uspijeva izboriti igrača više, a potom i pogoditi za 4:3.

U drugom dijelu pišemo mrtvu šansu Janovića, kao i gol Obradovića iz peterca za 5:3. Vapenski drugim golom smanjuje na 5:4, a Obradović opet pogađa bombom nakon faula za 6:4. Nakon što je Bušlje s igračem više zabio sa stative za velikih +3, Hosznyanszky u zadnjoj sekundi treće četvrtine smanjuje na 7:5.

U zadnjoj četvrtini Ivanković krasno pogađa s igračem više za novih +3, ali Mađari s dva gola smanjuju na samo 8:7 (Ćuk i Biros s igračem više). Australac Younger je potom ostao sam na šutu te pogodio za 9;8, potom imao još jednu sjajnu priliku, a s druge strane Szivos tri i pol minute prije kraja ostaje sam na stativi i zabija za 9:8. Janović pokušava lobom svladati mađarskog vratara, ali lopta dodiruje vratnicu. Kanađanin Bicari sjajno zabija s igračem više s vratnice za 10:8, a na semaforu je 2:15 do kraja. Srećom, Jugaši su odigrali odlično do kraja susreta, sačuvali prednost i prošli u polufinale.

U redovima Juga Bušlje je zabio 3 gola, Obradović je pogodio dvaput, a Janović, Bošković, Ivanković, Younger i Bicari jednom. Vratar i kapetan Juga Marko Bijač skupio je 11 odličnih obrana.

Sutra u 18 sati Jug će za prolazak u finale igrati protiv Primorja.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist