Sport

7. TOMO Nastupa 21 momčad

7. TOMO Nastupa 21 momčad

Sedmo izdanje tradicionalnog međunarodnog turnira za vaterpolske nade (rođeni 2005.) ‘Tomo 2017.’ održat će se u organizaciji Vaterpolskog kluba Jug od 19. do 23. travnja na bazenu u Gružu. Na turniru će nastupiti 21 momčad iz devet zemalja.

Ove godine u Dubrovniku nastupaju hrvatski Jug CO, VK Medveščak, VK Jadran Split, HAVK Mladost, VK Cavtat te KPK, crnogorski VK Primorac, AVK Cattaro, Jadran Carine i VK Budva, srbijanski VK Partizan, VK Stari Grad i VK Zemun, talijanski RN Salerno te Roma Vis Nova, španjolski CNA Barceloneta i CN Barcelona, mađarski Szolnoki VSC, njemački SV NRV Duisburg te Invictum Sarajevo (BiH) i Singapore YWPT (Singapur).

Momčadi su raspoređene u četiri kvalifikacijske skupine, a u četvrtfinale će dvije najbolje iz svake skupine. Završnica turnira igra se u nedjelju 23. travnja, a finale je zakazano od 13 sati.

Inače, sve utakmice turnira Tomo 2017. izravno će se prenositi putem live streaminga na stranicama Juga, a kao i svih ovih godina, na kraju turnira proglasit će se najbolje momčadi te najbolji pojedinci. Trofej za najboljeg igrača nosi ime legendarnog Jugovog igrača Iva Ivaniša.

Podsjetimo, prošlogodišnji turnir osvojile su mlade nade Partizana, što im je bila treća titula pobjednika ukupno. U finalu su bili bolji od vršnjaka iz KPK sa 10:7. Treće mjesto pripalo je Primorcu iz Kotora, koji je sa 9:6 bio bolji od Posillipa. Mlade nade Juga lani su zauzele 8. mjesto.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist