Kultura

’23 godine poslije’ Mladena Lompara u Saloči od zrcala

Mladen Lompar promocija

Pjesnička večer Mladena Lompara u Dubrovniku pod nazivom ’23 godine poslije’ održala se ovu subotu u čitaonici Narodne knjižnice Grad.

U programu su govorili Vesna Čučić, Adrijan Vuksanović, Aleksandra Vuković, Nela Savković Vukčević, Pavle Goranović i sam autor Mladen Lompar. Stihove je interpretirala Nila Miličić Vukosavić, uz pratnju na gitari Lovra Barišića.

Mladen Lompar je pjesnik, esejist i kritičar, objavljuje likovne oglede i kritike. Rođen je 1944. na Cetinju. Filološki fakultet diplomirao je u Beogradu. Radio je kao direktor Umjetničkog muzeja Crne Gore, a bio je i glavni urednik časopisa “Ars”. Objavio je djela: Pustinožitelj, Karabojno žitije, Tajni osvit, Noć poslije, Uzalud riječ, Prostor izgubljene svjetlosti, i Kako preživjeti Vizantiju. Član je Udruženja nezavisnih književnika Crne Gore.

Organizatori ovog susreta s crnogorskim pjesnikom su Dubrovačke knjižnice, Matica hrvatska Ogranak Dubrovnik, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Hrvatska krovna zajednica Dux Croatorum.

Foto: Vedran Levi /Dubrovačke knjižnice

Pročitajte još

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist