Natrag
17.8.2017 03:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

’23 godine poslije’ Mladena Lompara u Saloči od zrcala

30.11.2014 @ 14:28 Dulist Kultura
10;10

Podijelite:

Pjesnička večer Mladena Lompara u Dubrovniku pod nazivom ’23 godine poslije’ održala se ovu subotu u čitaonici Narodne knjižnice Grad.

U programu su govorili Vesna Čučić, Adrijan Vuksanović, Aleksandra Vuković, Nela Savković Vukčević, Pavle Goranović i sam autor Mladen Lompar. Stihove je interpretirala Nila Miličić Vukosavić, uz pratnju na gitari Lovra Barišića.

Mladen Lompar je pjesnik, esejist i kritičar, objavljuje likovne oglede i kritike. Rođen je 1944. na Cetinju. Filološki fakultet diplomirao je u Beogradu. Radio je kao direktor Umjetničkog muzeja Crne Gore, a bio je i glavni urednik časopisa “Ars”. Objavio je djela: Pustinožitelj, Karabojno žitije, Tajni osvit, Noć poslije, Uzalud riječ, Prostor izgubljene svjetlosti, i Kako preživjeti Vizantiju. Član je Udruženja nezavisnih književnika Crne Gore.

Organizatori ovog susreta s crnogorskim pjesnikom su Dubrovačke knjižnice, Matica hrvatska Ogranak Dubrovnik, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Hrvatska krovna zajednica Dux Croatorum.

Foto: Vedran Levi /Dubrovačke knjižnice

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana