Zanimljivosti

KAO DA JE VRIJEME STALO Sve je isto, samo nema ‘Žućka’

‘Dubrovnik i okolica nekad i sad’ zanimljiva je Facebook stranica na kojoj možete pronaći brojne usporedbe prostornog izgleda Dubrovnika i okolnih mjesta, kako su izgledali nekad, a kako danas.

Među raznovrsnim su se sadržajem našle dvije fotografije s istog mjesta na Boninovu, a na obje ‘je vrijeme stalo’. Najveća razlika je poznati dubrovački tramvaj, poznatiji kao ‘Žućko’.

Neprežaljeni dubrovački tramvaj prvi put iz Gruža došao 22. prosinca 1910. godine u prvoj pokusnoj vožnji te s njih i zauvijek pošao, 20. ožujka 1970., uz svečani i emotivni ispraćaj s Pila uz jako puno tužne čeljadi, nakon nesreće koja se zbila nekoliko dana prije, u subotu 7. ožujka 1970. godine, kada je svoju šezdesetgodišnju priču završio padom u park u Pilama, ispod Vrata od Grada, zapisao je naš Boris Njavro.

Izvor fotografija: Dubrovnik i okolica nekad i sad

Pročitajte još

Predstavljen Zbornik radova o Pupnatu autora Nevena Fazinića

Dulist

ULICAMA NAŠEG GRADA Klapa Linđo na skalinima Dominikanaca

Dulist

GOTOVA SANACIJA Peskarija se otvara ovog utorka!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija