Grad

‘ČELIČNI MATO’ ZABRANIO AUTOBUSIMA PREKO PILA Pročitajte odredbe, ali i reakcije turističkih djelatnika!

'ČELIČNI MATO' ZABRANIO AUTOBUSIMA PREKO PILA Pročitajte odredbe, ali i reakcije turističkih djelatnika!

Predstavnici turističkih agencija ostali su iznenađeni odlukom gradonačelnika Mata Frankovića, ili kako je on to nazvao – ‘preporukom’, u kojoj stoji kako ‘od 1. srpnja do 15. rujna Grad Dubrovnik neće biti u mogućnosti osigurati zaustavljanje izletničkih autobusa na predjelu Pile i Ploče četvrtkom i subotom’.

Na samom početku svoga pisma upućenog turističkim agencijama, Franković se zahvalio na njihovom poštivanju propisa i odredbi. No, nastavio je u nešto žustrijem tonu. Naime, kako ističe, ova odluka je donesena ponajprije zbog negativnih aspekata koji nastaju zbog sve većeg broja ljudi koji dolaze posjetiti Dubrovnik. A jedan od njih su gužve u prometu. Franković je naglasio kako poduzimaju različite mjere kako bi se ‘minimalizirale posljedice sve većeg priljeva gostiju’, no dodaje kako ‘pojedinih dana postoje različiti faktori koji dovedu do situacije’ kakvu smo imali prošli tjedan, 14. lipnja, odnosno kada je nastao prometni kolaps.

– Taj je dan na Pilama zaustavljeno 140 dnevnih izletničkih autobusa – istaknuo je gradonačelnik u dopisu koji je, podsjetimo, zbog nastalog kolapsa tog dana uputio ispriku svim građanima Dubrovnika, kada je među ostalim kao jedan od razloga gužvi istaknuo liberalizaciju autotaksi tržišta te sve većeg broja taksista na prometnicama grada.

– Kada netko dođe na jednodnevan izlet na dan kao što je bio taj dan, njegov doživljaj Dubrovnika zasigurno je daleko od onoga što želimo da odnese kao uspomenu i u takvim situacijama ni vi ni mi nemamo zadovoljnog gosta – istaknuo je i upravo zbog ovoga razloga uputio preporuku agencijama da ‘kod organizacije izletničkih tura za svoje goste pokušavaju izbjegavati dolaske četvrtkom i subotom’, kada se očekuje veliki broj gostiju s kružnih putovanja.

– Posebno želim istaknuti kako, ukoliko se ipak odlučite prodavati izlete za Dubrovnik u ovim terminima, Vašim autobusima neće biti omogućeno zaustavljanje na Pilama i Pločama i isti će biti preusmjereni u Luku Gruž od kud će Vaši gosti morati koristiti lokalni javni prijevoz – rekao je Franković.

Ova je odluka izazvala brojne komentare, pogotovo turističkih djelatnika, na društvenoj mreži Facebook:

Dakle, okrećemo se cruising turizmu. Ipak. LOL smanjit će broj kruzera. Ja ne shvaćam ove nove…

Ovo se protivi zdravom razumu

Ja ovo ne mogu vjerovati! Umjesto da se kruzeri smanje i da ih sile stajati cijeli dan, sad jadnim ‘normalnim’ grupama kvare dolazak

Znači, imamo ‘normalne’ i nenormalne’ turiste

Trebalo bi tražiti obrazloženje zašto izletnicima NE, a kruzerašima DA

Ovo ide u rubriku ‘Vjerovali ili ne’

Korištenje lokalnog prijevoza od strane gostiju uvelike će pridonijeti kvaliteti korištenja istog os strane lokalnog stanovništva

U galeriji pročitajte odredbu iz Grada Dubrovnika!

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist