Grad

FRANKOVIĆ SE ISPRIČAO GRAĐANIMA Nisu krivi kruzeri nego liberalizacija autotaksi tržišta

FRANKOVIĆ SE ISPRIČAO GRAĐANIMA Nisu krivi kruzeri nego liberalizacija autotaksi tržišta

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković ispričao se svojim sugrađanima zbog prometnog kolapsa kojemu smo svjedočili ovog četvrtka.

Istaknuo je kako za ono što se dogodilo jučer na prometnicama grada nisu krivi kruzeri već liberalizacija autotaksi tržišta.

Evo što je u svom pismu sugrađanima napisao:

-Iskreno se ispričavam zbog prometnog kolapsa koji je jučer nastao na ulicama Grada Dubrovnika. Jučerašnji dan je bio prvi dan u ovoj sezoni kada se pokazala cijela punina problema koji u našem gradu nastaju kao posljedica kombinacije kiše, stacionarnih gostiju, izletnika i liberalizacije autotaksi tržišta. Ovaj put je većina gostiju s brodova na kružnim putovanjima napustila povijesnu jezgru te za vrijeme njihovog dolaska i odlaska iz Grada nije bilo otežanog prometovanja našim ulicama, stoga nisu ni imali znatan utjecaj na otežani promet u Gradu Dubrovniku.

Na žalost, novi Zakon o prijevozu u cestovnom prometu, koji je omogućio liberalizaciju autotaksi tržišta, jučer je u svoj punini pokazao problem koji se dogodio i koji će se događati u našem Gradu. Naime, u ovom trenutku na našim ulicama gotovo svako treće vozilo je vozilo UBER-a, a velik broj navedenih vozila dolazi s područja drugih gradova dok ujedno imamo najavu dolaska velikog broja taksi vozila s područja grada Zagreba. Sve gore navedeno uzrokovalo je jučer potpuni kolaps prometa na području Grada Dubrovnika, a ako se ovako nastavi slične situacije ponavljat će se i u budućnosti. Jer koliko god se jučer trudili u suradnji s policijom riješiti problem u prometu isto je bilo nemoguće zato što su bile blokirane apsolutno sve ključne ulice na gradskom području.

Zato u ovom trenutku radimo na zakonskom rješenju kako bi se značajnom dijelu vanjskog prometa, a tu prvenstveno mislim na inflaciju autotaksi vozila na području Grada Dubrovnika, onemogućilo prometovanje pojedinim gradskim ulicama i kako bi se dozvola za prometovanje tim ulicama isključivo dala građanima Grada Dubrovnika.

Na žalost, u Gradu ne postoji dovoljan broj parking mjesta na koja bi mogli upućivati naše goste, stoga jedan od prioriteta je izgradnja garaža na području cijelog Grada, a sve kako bi se omogućilo pomicanje djela automobila s uličnih parkinga i samim tim osiguralo protočnije i brze ceste.

Ovim putem Vam se još jednom iskreno ispričavam – napisao je Mato Franković.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist