DuList IN

Zvijezde pod zvijezdama otvaraju Buco i Srđan

Zvijezde pod zvijezdama otvaraju Buco i Srđan

Hotelska grupacija Adriatic Luxury Hotels i ovoga ljeta organizira kvalitetan koncertni program na prekrasnim lokacijama dubrovačkih hotela Excelsior, Dubrovnik Palace i Grand Ville Argentina.

Već devetu godinu zaredom, atraktivne terase, vrtovi i plaže dubrovačkih hotela ponovno će poslužiti kao prekrasne prirodne scenografije na kojima će se odvijati originalni koncertni nastupi vodećih hrvatskih glazbenika te biti predstavljeni najrazličitiji glazbeni izričaji: mediteranske šansone, jazz, blues te pop i rock izvedbe.

Ovogodišnji program ‘Zvijezde pod zvijezdama’ započinje nastupom legendarnog dua – Buca i Srđana, u Vrtu Palmi Hotela Excelsior, 10. srpnja, u noći otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Uz jedan od zasigurno najljepših pogleda na vatrometom obasjani Grad, upotpunjavajući ovu tradicionalnu dubrovačku večer, Buco i Srđan izvest će svoje najpoznatije šansone, vraćajući nas u vrijeme svoje mladosti, ljubavi i romantike.
 
Nekoć neizostavni dio dubrovačke kulturne scene, ovaj glazbeni dvojac poznat po ‘Dobro jutro Margareta’, ‘Dugo u noć’, ‘Cvijeta’, stvarao je nešto tako jednostavno, ali s druge strane vrlo emocionalno zarađujući titulu ‘Dubrovački Simon & Garfunkel’ od strane glazbenih kritičara.
 
Prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni već više od 30 godina kao frontman Laufera i poslije dio banda Urban & 4, Damir Urban nastupa sa jasnim umjetničkim integritetom i vizijom, kombinirajući teški zvuk rocka s elementima grungea i plesnim ‘house’ ritmovima. Vjeran svom ekstravagantnom modnom izričaju, Urban posjeduje neponovljivu karizmu i istančan smisao za dramaturgiju.
 
Uklapajući se perfektno u ambijent pod strmim stijenama uz obalu, koncert  koji će se održati na Vala Beach Clubu  Hotela Dubrovnik Palace  19. srpnja će zvučati još dramatičnije, a scena Vala Beach Cluba će biti još teatralnija.
  
U petak, 9. kolovoza u Vrtu Grand Ville Argentine održat će se glazbeni program „When tomorrow comes“  –  proizašao spajajući zajednički, a opet krajnje individualno obojen senzibilitet i karakter glazbenog dvojca Meritas i Jelene Radan. Koncert su osmislile po jednostavnom receptu: pjesme koje ih nadahnjuju, tekstovi koji su ih dirnuli, izvođači koji su svojim umjetničkim smislom utjecali na njihov identitet.
 
Dajući svoj vlastiti potpis izvedbama, one će interpretirati stavove, misli, melodije i ugođaje nekih od najvećih glazbenih autora poput Sheryl Crow, Alanis Morissette, K.D. Lang, Annie Lennox, Joan Osborne, Natalie Imbruglia, Feist, The Pretenders, Crowded House, The Rolling Stones…
 
U ponedjeljak, 26. kolovoza u Vrtu palmi Hotela Excelsior održat će se koncert obitelji koja zajedno posjeduje preko 60 glazbenih albuma. Arsen, Gabi i Matija Dedić predstavit će sinergiju pijesnika i kantautora, prve dame hrvatskih šlagera i jednog od naših najnagrađivanijih pianista i jazz glazbenika.
 
U retrospektivi pojedinačnih i zajedničkih uspiješnica, Arsen, Gabi i Matija Dedić stvorit će intimnu, opuštenu, cabaret atmosferu, zabavljajući nas sa istim žarom kako i na počecima njihovih karijera.  Kao i u pravoj obitelji, koncertna dinamika će se mijenjati;  Arsenovu autorsku poeziju Matija prati blagom rukom klavirskog virtuoza, a Gabi zaokružuje svojim prepoznatljivim klasicima. I dok će oni svojim performansom kritizirati, motivirati i nadopunjavati jedni druge, publika u Excelsiorovom Vrtu Palmi moći će sjedati, uživati, smijati se, te se uz glazbu prisjetiti minulih vremena i neodsanjanih snova.
 
Za kraj serije ljetnih koncerata 3. rujna iz JLH su pripremili koncert Tonya Cetinskog u Vala Clubu Hotela Dubrovnik Palace. Najizvođeniji hrvatski pjevač, preformer čiji je posljednji studijski album dostigao dijamantnu nakladu, ponovno nastupa za dubrovačku publiku pod zvijezdama. Za koncert na Vala Beach Clubu Tony je obećao puno pozitivne energije i dobre glazbe – najbolje od novog albuma, začinjeno sa starim klasicima.
 
Odlična svirka u intimnoj atmosferi ponudit će nezamjenjiv doticaj s publikom i neodoljiv osjećaj druženja uz glazbu kakav nije moguć u velikim prostorima i koncertnim dvoranama –  baš ono što će ovaj koncert na Vali napraviti neizostavnim ljetnim događajem u Dubrovniku.  
 
Upravo zbog bogatog glazbenog programa te iznimnih ambijenata u kojima se eventi održavaju, 'Zvijezde pod zvijezdama' postale su prepoznatljiv i nezaobilazan ljetni glazbeno-kulturni događaj za mnoge domaće i strane posjetitelje Dubrovnika kao i Dubrovčane, koji s posebnom pozornošću prate koncerte.
 
Iz JLH stoga pozivaju sve sugrađane da se pridruže jedinstvenom programu u kojem su pripremili mnoštvo raznolikog glazbenog sadržaja u kojem će svatko pronaći nešto za sebe.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist