Aktualno

Žuvela: Sramota! Šuica: Katastrofa! Muratti: Žao mi je

Žuvela: Sramota! Šuica: Katastrofa! Muratti: Žao mi je

Bez teksta sam, to mi je prva informacija. Žao mi je što se to dogodilo – prva je reakcija predsjednice dubrovačkog SDP-a Olge Muratti na informaciju o ukidanju Carinarnice Dubrovnik.

– Očekivala sam da će se to riješiti povoljno za Dubrovnik, i osobno sam bila za ostanak carinarnice u Dubrovniku, ali oni očito imaju neke svoje razloge – kazala je Muratti, dodavši kako je možda odlučila matematika, ali i kako je "matematika jedno, a život nešto drugo".

Predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica kazala je kako je takva odluka katastrofa od strane SDP-ove vlasti na državnoj razini, ali i lokalnog SDP-a i ostale lokalne vlasti koji nije uopće na to reagirao.

– To je za Dubrovnik jako loše. Što se tiče broja carinskih prijelaza i svega čemu Carinarnica služi, činjenica je da je količina roba u Dubrovniku dovoljno velika da bi Dubrovnik mogao zadržati carinarnicu. Na taj način se također Dubrovniku ukidaju atributi Grada i centra regije, a posebno je sramotno s povijesnog aspekta, znajući što je Sponza, odnosno Dogana bila u Dubrovniku – ističe Šuica.

Igor Žuvela, predsjednik udruge Dubrovnik Regija kazao je kako nije iznenađen tom informacijom:

– Ovo je samo dokaz što rade ljudi koji nas predstavljaju u Zagrebu. Trebali su lupnut šakom po stolu. Ovo je sramota, više nije pitanje regionalizma, nego gubitka Dubrovnika kao centra. Ovo je očiti hir političara i njihovih rodbinskih veza, žele stvoriti neki politički spomenik u svom mandatu – ističe Žuvela te dodaje kako sve skupa nije smjelo biti izvedeno na tako bahat način. Smatra kako su mogla opstati dva centra, i u Pločama i u Dubrovniku.

– Ovo je nepravda za sve građane Dubrovnika, a bojim se da neće stati na tome, jer postoje indicije da će se nastaviti s Policijom i Poreznom upravom – upozorava Žuvela.

Pročitajte još

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist