Natrag
20.5.2018 21:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Žuvela: Sramota! Šuica: Katastrofa! Muratti: Žao mi je

20.6.2012 @ 17:36 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Bez teksta sam, to mi je prva informacija. Žao mi je što se to dogodilo – prva je reakcija predsjednice dubrovačkog SDP-a Olge Muratti na informaciju o ukidanju Carinarnice Dubrovnik.

– Očekivala sam da će se to riješiti povoljno za Dubrovnik, i osobno sam bila za ostanak carinarnice u Dubrovniku, ali oni očito imaju neke svoje razloge – kazala je Muratti, dodavši kako je možda odlučila matematika, ali i kako je "matematika jedno, a život nešto drugo".

Predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica kazala je kako je takva odluka katastrofa od strane SDP-ove vlasti na državnoj razini, ali i lokalnog SDP-a i ostale lokalne vlasti koji nije uopće na to reagirao.

– To je za Dubrovnik jako loše. Što se tiče broja carinskih prijelaza i svega čemu Carinarnica služi, činjenica je da je količina roba u Dubrovniku dovoljno velika da bi Dubrovnik mogao zadržati carinarnicu. Na taj način se također Dubrovniku ukidaju atributi Grada i centra regije, a posebno je sramotno s povijesnog aspekta, znajući što je Sponza, odnosno Dogana bila u Dubrovniku – ističe Šuica.

Igor Žuvela, predsjednik udruge Dubrovnik Regija kazao je kako nije iznenađen tom informacijom:

– Ovo je samo dokaz što rade ljudi koji nas predstavljaju u Zagrebu. Trebali su lupnut šakom po stolu. Ovo je sramota, više nije pitanje regionalizma, nego gubitka Dubrovnika kao centra. Ovo je očiti hir političara i njihovih rodbinskih veza, žele stvoriti neki politički spomenik u svom mandatu – ističe Žuvela te dodaje kako sve skupa nije smjelo biti izvedeno na tako bahat način. Smatra kako su mogla opstati dva centra, i u Pločama i u Dubrovniku.

– Ovo je nepravda za sve građane Dubrovnika, a bojim se da neće stati na tome, jer postoje indicije da će se nastaviti s Policijom i Poreznom upravom – upozorava Žuvela.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana