Aktualno

Žuta bova u kvaru, nema temperature mora

Žuta bova u kvaru, nema temperature mora

Kolika je temperatura mora u Dubrovniku? – pitaju se brojni Dubrovčani, koji su se proteklih dana suzdržavali od kupanja zbog hladnog mora, čija se temperatura zbog bure navodno spuštala i ispod 19 stupnjeva Celzija.

Zanimljivo je kako na internetskoj stranici Državnog hidrometeorološkog zavoda među podacima o temperaturi mora već danima nije zastupljena rubrika dubrovačkog akvatorija, premda je na njihovoj interaktivnoj karti Dubrovnik označen kao mjerna stanica.

Kontaktirali smo Meteorološku postaju na Gorici, a meteorolog Ivo Milić nam je kazao da je razlog za nedostatak podataka kvar na mjernoj bovi, smještenoj ispred Uvale Lapad.
– Očekujemo uskoro ljude iz Zagreba, koji bi je trebali popraviti. I nas ljudi svakodnevno zovu, ali nemamo službeni podatak – kazao nam je Milić te nas uputio na centralu u Zagrebu. Međutim, na broj telefona nitko nam se nije javio.

Inače, prema podacima američke internetske stranice seatemperature.org, koja putem satelita prikuplja podatke o temperaturi mora na čitavoj zemaljskoj kugli, more u akvatoriju Dubrovnika danas se ugrijalo na 24,4 stupnja Celzija, a jednaka je temperatura izmjerena i u Cavtatu.

Dakle, ako je vjerovati Amerikancima, more je idealno za kupanje. Ili je možda pametnije sam se zaputiti na plažu i umočiti prst…

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist