Aktualno

Žuta bova u kvaru, nema temperature mora

Kolika je temperatura mora u Dubrovniku? – pitaju se brojni Dubrovčani, koji su se proteklih dana suzdržavali od kupanja zbog hladnog mora, čija se temperatura zbog bure navodno spuštala i ispod 19 stupnjeva Celzija.

Zanimljivo je kako na internetskoj stranici Državnog hidrometeorološkog zavoda među podacima o temperaturi mora već danima nije zastupljena rubrika dubrovačkog akvatorija, premda je na njihovoj interaktivnoj karti Dubrovnik označen kao mjerna stanica.

Kontaktirali smo Meteorološku postaju na Gorici, a meteorolog Ivo Milić nam je kazao da je razlog za nedostatak podataka kvar na mjernoj bovi, smještenoj ispred Uvale Lapad.
– Očekujemo uskoro ljude iz Zagreba, koji bi je trebali popraviti. I nas ljudi svakodnevno zovu, ali nemamo službeni podatak – kazao nam je Milić te nas uputio na centralu u Zagrebu. Međutim, na broj telefona nitko nam se nije javio.

Inače, prema podacima američke internetske stranice seatemperature.org, koja putem satelita prikuplja podatke o temperaturi mora na čitavoj zemaljskoj kugli, more u akvatoriju Dubrovnika danas se ugrijalo na 24,4 stupnja Celzija, a jednaka je temperatura izmjerena i u Cavtatu.

Dakle, ako je vjerovati Amerikancima, more je idealno za kupanje. Ili je možda pametnije sam se zaputiti na plažu i umočiti prst…

Pročitajte još

Sanitat nastavlja zaprašivanje komaraca, evo gdje i kad

Dulist

NAJPOŽELJNIJI POSLODAVAC U TURIZMU Valamar lansirao novu web stranicu

Dulist

MILOSLAVIĆ O PUCNJAVI NA PLOČAMA ‘Ovo je izdvojen događaj, sigurnost na taksi stajalištima nije ugrožena’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija