Natrag
22.3.2019 15:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

Žuta bova u kvaru, nema temperature mora

10.7.2013 @ 11:11 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Kolika je temperatura mora u Dubrovniku? – pitaju se brojni Dubrovčani, koji su se proteklih dana suzdržavali od kupanja zbog hladnog mora, čija se temperatura zbog bure navodno spuštala i ispod 19 stupnjeva Celzija.

Zanimljivo je kako na internetskoj stranici Državnog hidrometeorološkog zavoda među podacima o temperaturi mora već danima nije zastupljena rubrika dubrovačkog akvatorija, premda je na njihovoj interaktivnoj karti Dubrovnik označen kao mjerna stanica.

Kontaktirali smo Meteorološku postaju na Gorici, a meteorolog Ivo Milić nam je kazao da je razlog za nedostatak podataka kvar na mjernoj bovi, smještenoj ispred Uvale Lapad.
– Očekujemo uskoro ljude iz Zagreba, koji bi je trebali popraviti. I nas ljudi svakodnevno zovu, ali nemamo službeni podatak – kazao nam je Milić te nas uputio na centralu u Zagrebu. Međutim, na broj telefona nitko nam se nije javio.

Inače, prema podacima američke internetske stranice seatemperature.org, koja putem satelita prikuplja podatke o temperaturi mora na čitavoj zemaljskoj kugli, more u akvatoriju Dubrovnika danas se ugrijalo na 24,4 stupnja Celzija, a jednaka je temperatura izmjerena i u Cavtatu.

Dakle, ako je vjerovati Amerikancima, more je idealno za kupanje. Ili je možda pametnije sam se zaputiti na plažu i umočiti prst…

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana