Aktualno

Žurne službe savjetovale umirovljenike kako se zaštititi od krađa, ali i kada zvati 112

Žurne službe savjetovale umirovljenike kako se zaštititi od krađa, ali i kada zvati 112

O ulozi broja 112 Služba civilne zaštite Dubrovnik ove je srijede održala edukaciju u ‘Klubu 65+’ Gradskog društva Crvenog križa. Edukacija je bila posebno namijenjena starijim osobama.

-Umirovljenici su poput djece, potrebna im je edukacija. Na prijedlog Ane Miličić iz Stožera civilne zaštite došli smo na ideju da organiziramo prigodno ovu malu edukaciju. Razne službe su došle tu da bi popričale s brojnim članovima kluba, čuli njihova iskustva i upite, ali i najvažnije pojasnili im koju službu i kada treba zvati, a kada ne. Odaziv je jako dobar i šteta što nemamo više prostora jer je umirovljenika poprilično puno u Dubrovniku – poručila je Luce Šalja, umirovljenica iz Kluba 65+.

Edukacija je tako večeras bila na prvom mjestu. Iz policije su s umirovljenicima pričali o najvećim opasnostima koje ih vrebaju. Umirovljenici su tako mogli čuti stvari poput onih da sezona džeparenja počinje za Festu sv. Vlaha kada se, najčešće osobama treće životne dobi, u gužvama kradu brojne osobne stvari. Tu su dakako prijevare i krađe. Cijelo vrijeme oni su s djelatnicima dijelili svoja iskustva i priče, a i naučili su kada treba izbjegavati zvati broj 112, već direktno službu koja im je potrebna.

U edukaciji su osim predstavnika Službe civilne zaštite Dubrovnik sudjelovali, policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU dubrovačko-neretvanske i članovi HGSS Stanice Dubrovnik.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist