Sport

Župljani i Uranage prvaci Hrvatske

Župljani i Uranage prvaci Hrvatske

Deset natjecatelja Judo kluba Župa dubrovačka sudjelovalo na Prvenstvu Hrvatske u judu za mlađe kadete/mlađe kadetkinje i za seniore/seniorke u Zagrebu.

Na ovom najvažnijem natjecanju za navedene uzraste nastupila su ukupno 422 natjecatelja iz 46 domaćih klubova. U ukupnom poretku natjecatelji Judo kluba Župa dubrovačka osvojila je V. mjesto.

Titulom prvakinje Hrvatske u kategoriji do 52 kg okitila se sjajna Iva Oberan, koja je u finalnoj borbi pobijedila svoju klupsku kolegicu Petrunjelu Pavić, koja je tako postala viceprvakinja. Nažalost, obje natjecateljske nastupile su u istoj kategoriji tako da je uspjeh Petrunjele Pavić mogao biti još i potpuniji da je izbjegla favoriziranu Ivu Oberan, javljaju iz kluba.

Iva Oberan do zlatne medalje i titule prvakinje Hrvatske došla je nakon 4 borbe u kojima je svoje protivnice pobijedila ipponima. Podsjećamo da je ista osvojila vrlo dobro III. mjesto i u starijom uzrasnoj kategoriji – na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

Titulom viceprvakinje Hrvatske u kategoriji do 63 kg okitila se i sjajna Matea Knego koja je u finalnoj borbi poražena od natjecateljke Istarskog borca.

U ukupnom poretku mlađih kadetkinja natjecateljke Judo kluba Župa dubrovačka osvojile su pehar za sjajno II. mjesto.

Za JK Župa dubrovačka, osim navedenih natjecateljki koji su osvojili odličja, još su nastupili Miho Kraljić, Peri Adrian Puljić, Emin Agović, Adis Agović, Damiano Sambrailo, Lena Galjuf i Laura Žutac kojima je nedostajalo više sportske sreće za postolje.

Uranage također uspješan

Na istom prvenstvu u kategoriji do 16 godina nastupilo je troje natjecatelja iz kluba Uranage. Leon Đapić je ostvario 1.mjesto i postao prvak Hrvatske u kategoriji do 42kg. Dario Duplica je ostao 9. U kategoriji do 55kg i Đivo Gašpar je ostao 7. U kategoriji do 81kg.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist